ΤΡΑΠΕΖΕΣ=Ληστρικές οικονομικές οργανώσεις που παράγουν τους σύγχρονους δούλους

Γράφει ο Γιώργος Ντουλαπτσής

Είναι τελικά οι τράπεζες λογιστικά ιδρύματα που διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη ή δρουν ως ληστρικές οικονομικές συμμορίες διαφθοράς και διαπλοκής;

Με 700ΔΙΣ Ευρώ σώσαμε τις τράπεζες και τώρα τα έχουν όλα στα χέρια τους και τα εμπορεύονται όλα.


Εδώ και 15 χρόνια μέσα από διάφορες νομικίστικες και λογιστικές τεχνικές οι ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτήθηκαν με 700 δις ευρώ από το δημόσιο ταμείο και έπεται και συνέχεια…

Η  ιστορία είναι γνωστή. Μετά την ένταξη της χώρας μας στην ευρωζώνη οι τράπεζες πήραν φθηνό χρήμα, το πούλησαν ακριβά, έβγαλαν τεράστια κέρδη από τους τόκους και τις προμήθειες.

Πριν την υπογραφή των μνημονίων δήλωσαν πρόβλημα. Τα μέσα ενημέρωσης επιδόθηκαν σε προπαγάνδα για να το περάσουν στους πολίτες. Και έτσι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2008 η στήριξη στις τράπεζες με τα πρώτα 28 δις. Και άνοιξε η βρύση που άρχισε να ποτίζει τα τραπεζικά ιδρύματα με ζεστό κρατικό χρήμα.

Τα δάνεια πολιτών και επιχειρήσεων από τις τράπεζες, όπως διέδιδαν, ήταν στο ύψος των 100 δις  ευρώ περίπου.

Και άρχισε το κόψιμο μισθών και συντάξεων. Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος στην αγορά ήταν απότομη και δραματική. Κλείσιμο επιχειρήσεων και ανεργία. Μεγάλο μέρος των δανειακών υποχρεώσεων βρέθηκε στον αέρα.

Με την οικονομική πρωτότυπη πατέντα «ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ» και με άλλες δεκάδες νομικίστικες και λογιστικές τεχνικές,  τα ποσά που απέσπασαν από το ελληνικό δημόσιο έφτασαν ως και τώρα το 2024 στο ύψος των 700 δις ευρώ. Και δεν έχουν σκοπό να το σταματήσουν. Και όλο αυτό το πανηγύρι έλαβε χώρα  με την αρωγή και την εθελοτυφλία κυβερνήσεων και κεντρικής τράπεζας.  Όπως  έκαναν πάντα οι πολιτικοί μηχανισμοί οι οποίοι συνεργάζονταν με το τραπεζικό τέρας   για να στήσουν το καθεστώς που ληστεύει την χώρα και τους πολίτες της.

Είναι τεράστια τα ποσά που έλαβαν και ανεξάντλητα. Δήθεν είχαν πρόβλημα. Τις ταϊσαμε για να μην πεθάνουν και θέλουν να μας φάνε.

Και ενώ αυτά τα μαγαζιά φτιάχτηκαν με σκοπό  να διαχειρίζονται τα κεφάλαια των ανθρώπων και να χρηματοδοτούν τις ιδέες, την ενεργητικότητα και οικονομική  δράση   τους, εκμεταλεύτηκαν την εύκολη πρόσβασή τους στα ταμεία των πολιτών για να μολύνουν και να διαφθείρουν όλο τον κρατικό μηχανισμό προς όφελος τους.

Απέκτησαν πλέον μεγάλα μετοχικά πακέτα σε εταιρείες σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Οι όμιλοι σούπερ μάρκετ τους ανήκουν. Λιμάνια και αεροδρόμια επίσης. Έχουν αγοράσει ή κατασχέσει χιλιάδες πανάκριβα ακίνητα που τα διαχειρίζονται ως επενδυτές ή μεσίτες. Τα ορυχεία είναι υπό τον έλεγχο τους. Σε οποιεσδήποτε εξαγορές ή συγχωνεύσεις στους όρους χρηματοδότησης  περιλαμβάνεται και αριθμός μετοχών με αποτέλεσμα την συνδιοίκηση ή και τον απόλυτο έλεγχο. Φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες αγροτικών εφοδίων, εταιρίες  ενέργειας, οπλοβιομηχανίες, αυτοκινητοβιομηχανίες κλπ είναι δικές τους. Τα περίφημα funds  με τα οποία συναλλάσσονται είναι θυγατρικές τους.

Με λίγα λόγια αυτό το τέρας έχει εκτοπίσει από την οικονομική διαδικασία τους ανθρώπους-πολίτες και ελέγχει τον πραγματικό πλούτο τους κάνοντας χρήση των δικών τους χρημάτων. Έτσι παράγονται οι σύγχρονοι δούλοι. Βλέπουμε και βιώνουμε καθημερινά τις εγκληματικές συνέπειες στην κοινωνία , στην διαβίωση και την ίδια την επιβίωση.

Όλα όμως αποκαλύπτονται. Βρόμισε.  Έχει φουσκώσει πάρα πολύ, γρήγορα και απότομα. Και θα σκάσει…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η «ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ» των δανείων των Ελλήνων. H μεγάλη λογιστική κομπίνα των τραπεζών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ : Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.


 

ΒΙΝΤΕΟ-ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *