Μόνο χρέη και οφειλέτες τα αποτελέσματα της “ανάπτυξης”

Μόνο χρέη και οφειλέτες τα αποτελέσματα της “ανάπτυξης”

Γράφει ο Ξενοφώντας Κανελλόπουλος

Αυτό που βιώνουμε σήμερα σχεδόν όλοι οι Έλληνες, μας αποδεικνύει πως έχει στηθεί από τις πολιτικές ΟΛΩΝ των κομμάτων, ένας εχθρικός αδηφάγος φοροληστρικός μηχανισμός, τον οποίο από την εποχή των μνημονίων φανερά, αλλά και πριν υπόγεια και μεθοδευμένα, τον τροφοδοτούμε να λειτουργεί  για να παράγει μόνο ΧΡΕΗ και ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ. Στόχος είναι η οικονομική εξαθλίωση και εξόντωση των Ελλήνων, η λεηλασία  της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και η καταστροφή της χώρας μας.   Και εμείς όλοι δέσμιοι χρεών. 


Στα ΜΜΕ προπαγανδίζεται μία θετική πορεία της οικονομίας, μία “ανάπτυξη” ενώ τα στοιχεία της ΑΑΔΕ και του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, γκρεμίζουν το αφήγημα με την τρομακτική αύξηση των οφειλετών σχεδόν στο 1 εκατ μέσα σε ένα χρόνο.   

Συνολικά οι οφειλέτες ανέρχονται σε 4.645.591. Από τους οποίους  οι 2.112.703 είναι  ανοιχτοί σε κατασχέσεις καταθέσεων  και περιουσιακών στοιχείων ,ενώ για  1.520.015 οφειλέτες  έχουν  επιβληθεί αναγκαστικά  μέτρα  είσπραξης οφειλών. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία έχει ανέλθει σε 107.057 δισ ευρώ εκ των οποιων  26.326 δισ είναι  ανεπίδεκτα είσπραξης .  Ληξιπρόθεσμες οφειλές μεταξύ 1 και 100 εκ. ευρώ καταγράφεται  αύξηση  κατά  1.5 δισ ευρώ ενώ οι οφειλές  άνω των 100 εκ ευρώ παρουσιάζουν μείωση κατά 3.5 δισ ευρώ κυρίως λόγω  διαγραφής των οφειλών του ΟΣΕ ΑΕ. ύψους 3.03. δισ ευρώ (επιβραβευση για το έγκλημα στα Τέμπη)..

Η επιβολή χιλιάδων φόρων, άμεσων και έμμεσων, σε υπηρεσίες, στην ενέργεια, στις  μεταφορές,  στα ναύλα και η λίστα ατελείωτη. Ένα ακατάλληλο φορολογικό περιβάλλον, απαγορευτικό για οποιαδήποτε επένδυση.

Πως γίνεται λοιπόν να ισχύει το αφήγημα την ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης  όταν η Ελλάδα πλέον δεν παράγει σχεδόν τίποτα. Διατυμπανίζαν πανομοιότυπα αφήγηματα όπως στο μνημόνιο ότι είναι ΣΩΤΉΡΙΟ και ΑΝΑΓΚΑΙΟ παραδίνοντας την εθνική κυριαρχία. Δέσμιοι σ’ ένα χρέος του οποίου ούτε την προέλευση, ούτε τό ύψος ούτε τη διαχείριση του μπορούμε να διαπιστώσουμε ούτε τόν έλεγχο της νομιμότητας του να κάνουμε, παρότι εμείς και οι απόγονοι μας έχουμε επιφορτιστεί τις συνέπειες του καθώς και την αποπληρωμή του. 

Οι αυτόχειρες χιλιάδες, λουκέτα επιχειρήσεων και καταστηματων, στρατιές ανέργων που εγκατέλειψαν τη χώρα, ακρίβεια, μείωση μισθών και  χαράτσια, αγρότες να αδυνατούν να παράξουν λόγω κόστους, βιοτεχνίες να φεύγουν σε γειτονικές χώρες, βιομηχανίες να κλείνουν.

Από την άλλη οι αλυσίδες των χρεών γίνονται κάθε χρόνο περισσότερες και βαρύτερες, χρέη που συνεχίζουν να απαιτούνται ακόμη κι αν έχουν καταστραφεί οι περιουσίες από φωτιές και πλημμύρες και η πολιτεία ανύπαρκτη.

           Σε μια αληθινή ανθρωποκεντρική  Πολιτεία η ανάπτυξη είναι εμφανής σε όλους τους ανθρώπους πολίτες και σε όλους τους τομείς, οι άνθρωποι αναπτύσσονται ελεύθερα και δημιουργικά και απολαμβάνουν τους καρπούς τους δίκαια και άφθονα. Μία δίκαιη πολιτεία παράγει πολίτες ισχυρούς, υγιείς και ελεύθερους και δεν τους εξαθλιώνει αιχμαλωτίζοντάς τους. Μόνο τότε έχει νόημα ο βίος τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *