ΑΑΔΕ η “ανεξέλεγκτη”…. Έχουμε “δημοκρατία” αλλά δεν έχουμε το ταμείο της.

Τις τελευταίες μέρες πρώτο θέμα ή ένα από τα πρώτα στην επικαιρότητα είναι η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και το αν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία. 


Είναι σύνηθες τέτοια εποχή να προκαλείται από κάθε πλευρά ανησυχία και αναστάτωση στους πολίτες σχετικά με τις δηλώσεις με τα πρόστιμα που έχουν θεσπιστεί να έχουν καταντήσει πάγια έσοδα του καθεστώτος αλλά και άλυτα, πολλές φορές, δεσμά για τους φορολογουμένους.

     Όλοι φωνάζουν και περιμένουν από την ΑΑΔΕ να αποφανθεί για την πολυπόθητη παράταση την οποία ο Υπουργός Οικονομικών απλώς θα εγκρίνει.

 Υπόκειται επαναλαμβανόμενα κάθε έτος μία ολόκληρη χώρα στο μαρτύριο της σταγόνας για τις παραλείψεις και καθυστερήσεις για τις οποίες κατα το μεγαλύτερο ποσοστό ευθυνονται οι υπηρεσίες του Κράτους.

     Και έτσι γίνεται τα τελευταία χρόνια. Η ΑΑΔΕ αποφαίνεται για κάθε οικονομικό ζήτημα και τα υπουργεία, η κυβέρνηση και η βουλή απλώς εγκρίνουν.  

     Πράγματι η ΑΑΔΕ ενεργεί σύμφωνα με τα προαναφερθέντα και εύλογα γεννάται: Γιατί συμβαίνει αυτό; και τελικά που πάνε οι φόροι μας και ποιοι τα καρπώνονται;  Η απάντηση είναι μια: 

                                                         ΝΟΜΟΣ 4389/2016

 Στις 27 του Μάη του 2016 και επί κυβερνήσεως του…αντιμνημονιακου ΣΥΡΙΖΑ, με την ψήφιση του νόμου 4389/2016 συστήνεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)  αντικαθιστώντας την γνωστή σε όλους Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΣ) . Μεσα στο ΦΕΚ αναφέρεται ρητά πως η ΑΑΔΕ “δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχες”.

Με άλλα λόγια ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η βουλή, ούτε ο υπουργός οικονομικών δύναται να έχουν πρόσβαση στα… τεφτέρια της ΑΑΔΕ. Μια Αρχή “φάντασμα”, ένα μόρφωμα εισπράττει τα δημόσια έσοδα χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά και μάλιστα με τη… βούλα του Ελληνικού Κοινοβουλίου! 

    Τα Μ.Μ.Ε. της χώρας από τότε δεν ενημέρωσαν ποτέ πραγματικά τον Έλληνα πολίτη για την προδοτικη ψήφιση ενός νόμου που επί της ουσίας εγκατέστησε ένα  “ξενομάγαζο” με αλλότρια προς το Έθνος συμφέροντα. 

Τα Μ.Μ.Ε. σιωπησαν. Τα κόμματα το ίδιο. Όπως και ο νομικός κόσμος της χώρας. Όλοι έκρυψαν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό. ΟΛΟΙ πλην ΕΝΟΣ… 

      Στις 13 φεβρουαρίου του 2017, ο Έλληνας Αρτέμης Σώρρας μηνύει τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Προκόπη Παυλόπουλο) “ως ποινικά ευθυνομενο εξαιτίας του θεσμικού του συνταγματικου ρόλου, ήτοι ως ηθικού και φυσικού αυτουργου δια τις κάτωθι κακουργηματικες πράξεις, ήτοι ως έχει εκτελέσει το έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ δια την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας μέσω της προσυπογραφης του Νόμου 4389/2016, ήτοι ως έχει συνομολογήσει την εκχώρηση του Κράτους, των Δημοσίων Εσόδων και των νευραλγικων αρμοδιοτήτων των Υπουργείων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), άρα ως δράσας με σκοπό την αλλοίωση και κατάλυση του πολιτεύματος και των δημοκρατικών θεσμών δια σφετερισμού της ιδιότητας του ως όργανο του Κρατους”.

                        [Μήνυση του Αρτέμη Σώρρα κατά ΠτΔ για εσχάτη προδοσία].

    Βλέπουμε λοιπόν πως ο μόνος που βροντοφώναξε ΌΧΙ στην μέγιστη προδοσία  είναι ο Πρόεδρος του πολιτικού φορέα του Έθνους των Ελλήνων  “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” κ. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,μηνυοντας τον Πρώτο Πολίτη της χώρας και Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την κατηγορία της έσχατης προδοσίας.

     Οκτώ χρόνια μετά, τα Μ.Μ.Ε. εξακολουθούν να τηρούν σιγή ιχθύος επί του θέματος. Τα όποια δημοσιεύματα βγήκαν στο φως για τα “έργα και ημέρες” του διοικητή της ΑΑΔΕ έχουν πια αποδεδειγμένα ως σκοπό και στόχο τον αποπροσανατολισμό του Έλληνα πολίτη ώστε να μένει πάντα διαστρεβλωμενα ενημερωμένος και να μην μάθει ποτέ το μέγεθος της προδοσίας. 

     Εξάλλου ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής(και κάθε “Πιτσιλης”) δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πιόνι στην σκακιέρα ενός παιχνιδιού που στήθηκε από τους επικυριαρχους με συνεργάτες τους εκάστοτε διαχειριστές αυτού του τόπου, με μόνιμο θύμα τον Έλληνα πολίτη. 

    Τελικά που πάνε οι φόροι μας και ποιοι καρπώνονται τα 1,3 ΤΡΙΣ (!!!!) που δηλώνει το ΥΠΟΙΚ ως κρατικά έσοδα στους κρατικούς ισολογισμούς ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *