Εκμηδένισαν την δημόσια υγεία και το ρίχνουν στους γιατρούς.

Εκμηδένισαν την δημόσια Υγεία και το ρίχνουν στους γιατρούς

Γράφει ο Κώστας Παπανικολάου.

Τα τελευταία χρόνια η δημόσια υγεία στη χώρα μας έχει υποβαθμιστεί – με τις μεθοδεύσεις της τρέχουσας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, στα χρόνια των μνημονίων – σε τέτοιο βαθμό που μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι έτοιμο να συντριβεί στα βράχια των funds. Ταυτόχρονα παρατηρούμε την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας με βασικό πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων της Χώρας μας.


        Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι γιατροί δεν επιλέγουν να εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία και ενώ γίνονται  διαγωνισμοί για να γίνουν προσλήψεις οι περισσότερες θέσεις γιατρών μένουν κενές και κυρίως στα νοσοκομεία των ακριτικών περιοχών και των νησιών. Επίσης ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν οι μισθοι των γιατρών διότι  η χώρα μας δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια.

   Και στον νευραλγικό τομέα της Υγείας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει το δόγμα “δημιουργούμε το πρόβλημα-την αιτία και ερχόμαστε ως ‘’άριστοι’’ να θεραπεύσουμε το αποτέλεσμα-να δώσουμε τη λύση’’(αρχικά υποβαθμίζουμε και μετά ιδιωτικοποιούμε, όπως έγινε με τον ΟΣΕ, την  ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια) . 

        Και οπωσδήποτε  δεν ευθύνονται οι γιατροί. Οι συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία δυσχεραίνονται συνεχώς, τα ωράρια εργασία είναι εξοντωτικά και οι μισθοί δεν είναι ανταποδοτικοί, η λειτουργία τους είναι πολύ αργή και με πολλά προβλήματα σε εγκαταστάσεις , υλικοτεχνικές ελλείψεις και ελλείψεις προσωπικού.

Αυτή η κατάσταση αποτρέπει τους γιατρούς στο να επιλέγουν να εργαστούν στο ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση της Δημόσιας Υγείας και την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της Υγείας.

       Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Υγείας ψεύδονται για ακόμη μία φορά. Πως είναι δυνατόν το ΚΡΑΤΟΣ (=ισχύς-δύναμη/ όπως λέμε ‘’τον νίκησα κατα κράτος’’) με τεράστιο Εθνικό πλούτο, να είναι φτωχότερο από οποιονδήποτε ιδιώτη; Και πως με αυτήν την οικονομική δύναμη των ίδιων των πολιτών που χειρίζονται να παρουσιάζονται  ανίκανοι να εξανθρωπίσουν το σύστημα υγείας;

      Οι ισολογισμοί του κράτους μας αποτυπώνουν τον πλούτο μας και είναι εγκληματικό να επικαλούνται οι κυβερνώντες έλλειψη πόρων. Στο ενάμιση τρισεκατομύριο σχεδόν φτάνουν τα έσοδα του κράτους στους ισολογισμούς του.  Είναι λοιπόν μαριονέτες που έχουν έλλειψη Ελληνικότητας, αλήθειας, δικαίου και ντροπής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *