Μακεδονικό: Η ζημιά έγινε με το όνομα. Οι παράπλευρες συμφωνίες περιττεύουν.

Γράφει ο Κώστας Κουτρούλης

Τις τελευταίες ημέρες βλεπουμε μια αντιπαλότητα και ψευτολεονταρισμούς να αναπτύσσονται σε εγχώριο επίπεδο κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλα και με το  αναγνωρισμενο πλεον απο την ελληνική κυβέρνηση φυτευτό κρατίδιο των Σκοπίων. 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τις κύριες ενστάσεις του περί μη τήρησης της συμφωνίας, διότι στο εσωτερικό του κράτους των Σκοπίων ακούγεται ο όρος “Μακεδονία” και όχι “Βόρεια Μακεδονία” όπως αναφέρεται στην συμφωνία των Πρεσπών .  Και όπως λέει και ο σοφός λαός “ όχι Γιάννης, Γιαννάκης”. Τώρα  Βλέπουμε ένα ύπουλο επικοινωνιακό παιχνίδι αντιδράσεων να εξελίσσεται στην χώρα μας από την πολιτική σκηνή για ένα όνομα που στην ουσία νομικά είναι το ίδιο.

Οποιοδήποτε πρόθεμα και να υπήρχε το όνομα είναι όνομα και αυτό δόθηκε από τις κυβερνήσεις μας. Οι Έλληνες μίλησαν όταν έπρεπε στις μεγάλες συγκεντρώσεις και πολύ πριν το 2019, όπως και με το δημοψήφισμα για τα μνημόνια. Φρόντισαν να ακουστεί παντού “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ”.

Ας γνωρίσουν οι πολίτες και να θυμηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η ζημιά έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης να παραχωρήσουμε το όνομα στο 1995. Ναι καλα διαβασατε το 1995 με την λεγομενη “ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ” της 13/9/1995 οπου η Ελλαδα αναγνωρίζει το εν λογω πολυφυλετικό κρατίδιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας ως “πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Ακολουθεί η επίσημη θέση και στάση της κυβέρνησης διαμέσου του Κάρολου Παπούλια ως υπ. εξωτερικών ενδυόμενος την φανελα του ΠΑΣΟΚ με τις εξής έγγραφες τοποθετήσεις προς την ολοκλήρωση και υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας.

Επισης θα δουμε στην δεξια επιστολη οτι αναγνωριζουμε οτι το εν λογο κρατιδιο φερει ενα απο τα τεραστια συμβολα του ελληνισμου τον ηλιο της βεργινας στην σημαια του, με αποτελεσμα τιν τοτε εποχη να προκαλεσει σφοδρες αντιδρασεις κοινωνια μας. Ας δουμε το τελικο αποτελαισμα στα παρακατω αρθρα της ενδιαμεσης συμφωνιας που κυρωθηκαν βαση των επιστολων μας, δηλαδη την επισημη θεση και σταση της Ελληνικης κυβερνησης

 Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΣ – ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Βλέπουμε μέσω των “σκληρών διαπραγματεύσεων” της κυβέρνησης μας ότι το μόνο που κερδίσαμε είναι να αλλάξει έμβλημα το κρατίδιο αλλά στην ουσία εμείς το συστήσαμε ως κράτος εντάσσοντάς το σε ενα νομικό πλαίσιο ώστε να του δίνεται το δικαίωμα να  “πατήσει” πάνω στον κληρονομικό μας πλούτο.

  Μετά από 24 χρόνια “διπλωματικών σχέσεων” ερχεται το 2019 με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών από τον “προοδευτικό” Αλέξη Τσίπρα και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγει έτσι διάπλατα τις πόρτες ασφαλείας της Ελλάδας για την περαιτέρω αφαίμαξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και ότι έχει να κάνει με τα κληρονομικά κυριαρχικά δικαιώματα του βασιλιά Φίλιππου και του Ωμέγα Αλέξανδρου.

Θα κάνουμε εδώ μια μικρή  αναφορά σε άλλο ενα μικρο αλλα πολυ επικαιρο σημειο της συμφωνιας των πρεσπων, στην Θεσπιση κοινης οικονομικης υπουργικης επιτροπης.

Διάβασε την ολόκληρη την συμφωνία των Πρεσπών

Μέχρι στιγμής δεν είδαμε τίποτα αφού τώρα ξεκινάει το μεγάλο νταραβέρι . Μπορούμε να θυμηθούμε πότε νικήσαμε σε οικονομική διαπραγμάτευση;

Τελικά στην πάροδο των ετών δημιουργήσαμε ένα κράτος από το πουθενά και τώρα κάνουμε “σκληρές διαπραγματεύσεις”, μνημόνια, συμφωνίες ως μόνιμα ηττημένοι;

Έχουμε πολιτικούς ηγέτες; Ή βιώνουμε ένα ολοκληρωμένο δομημένο σχέδιο αποδιοργάνωσης της πατρίδας μας που εκτελειται από την ελληνική κυβέρνηση, ασχέτως χρονικού, προσώπων, ιδεολογιών, κομμάτων. 

Μήπως είναι όλα προδιαγεγραμμένα;  Τελικά βιώνουμε ένα πολιτικο θέατρο από πρόσωπα που αλλάζουν συνέχεια, αλλά το σχέδιο παραμένει πιστό κατά της πατρίδας, της ελληνικότητας και δη του τεραστιου κληρονομικου πλούτου μας;

Ως πότε θα συμβαίνει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *