Κατώτατος μισθός: Απαξίωση της ζωής του ανθρώπου από τον κάθε “Μητσοτάκη”.

Γράφει η Λαμπρινή Νάκου

Συνεχίζεται η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη για να κρατήσει το ποσοστό που τον έβαλε στη θέση αυτή, δίνοντας ψίχουλα στους πολίτες για την καθημερινή τους διαβίωση.


Σε μια ακόμη εξαγγελία του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας θα ανέλθει ως το 2027 στα 950,00 ευρώ (μικτά) από 780,00 ευρώ (μικτά) που είναι σήμερα. Αλήθεια αντιλαμβάνονται αυτοί οι κύριοι πόσο έχει ανέβει το κόστος ζωής μας τα τελευταία χρόνια και πόσο ο κατώτατος μισθός; 

Έχετε αναρωτηθεί πόσο αυξήθηκαν τα καθημερινά έξοδα ενός ανθρώπου και πόσο τα μηνιαία έξοδα σε μια μέση οικογένεια; Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και αυτό διαπιστώνεται με μία βόλτα στο σούπερ μάρκετ. Τα ενοίκια έχουν σχεδόν διπλασιαστεί όπως επίσης και οι φόροι, τα ασφαλιστικά ταμεία, η ενέργεια και οι δασμοί κάθε είδους. 

Με τα δεδομένα αυτά θεωρείτε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι επαρκή για να ζει μια οικογένεια όπως πρέπει;

 Μας έχει καταντήσει ο κύριος Μητσοτάκης και οι όμοιοι του να ζητιανεύουμε για να πάρουμε αυτά που μας αξίζουν και αυτά τα οποία μοχθούμε, και να νιώθουμε και υποχρεωμένοι μάλιστα, αφού για κάθε αύξηση είτε ρεύματος είτε ενοικίου μας δίνει και ένα επιδοματάκι για να μας βουλώσει τα στόματα. Αυτή τη ζωή έχουμε όμως ονειρευτεί; 

Αυτή τη ζωή ονειρευόμαστε για τα παιδιά που φέρνουμε στον κόσμο; Αγωνιζόμαστε καθημερινά για το καλύτερο και στο τέλος μένουμε εντελώς “άδειοι” σε ένα κράτος που υποβαθμίζει τις ζωές μας μέσω μιας επαναλαμβανόμενης πλειοδοσίας από τα κόμματα και που επιδεινώνει συνεχώς την κατάσταση της κοινωνίας που ζούμε.

Καταλήγουμε λοιπόν ότι η ουσία δεν είναι το ύψος της ελάχιστης αμοιβής αλλά πως αυτή καλύπτει έναν άνθρωπο ώστε να έχει νόημα η ζωή του, συμμετέχοντας και δημιουργώντας με την μέγιστη δυναμική του σε μία πολιτεία. 

Θα μπορούσαμε να χαρούμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού μόνο αν το 50% του μισθού μπορούσε να καλύψει τα πάγια έξοδα διαβίωσης κάθε πολίτη. ΄Οσο η κατάσταση είναι σ αυτά τα εξευτελιστικά  επίπεδα κάθε αύξηση του κατώτατου μισθού από κάθε πρωθυπουργό είναι η απόλυτη απαξίωση και εξευτελισμός της ζωής των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *