ΟΛΥΜΠΙΟΙ Ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ;

ΟΛΥΜΠΙΟΙ Ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ;

Γράφει ο Γιώργος Καπετανάκης

Ξεκινώντας ένα νοητικό ταξίδι στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, θα ήταν πραγματικά άδικο να μην ξεκαθαρίσουμε κάποιες έννοιες που ορίζουν και το νοούμενο.


Κατά αρχήν τα πάντα στον πλανήτη μας αλλά και σε ολόκληρο το σύμπαν που μας περιβάλλει χαρακτηρίζονται από ένα όνομα. Το  όνομα αυτό σου λέει τι είναι αυτό, τι κάνει, ορίζοντας και την έννοια του. Αν αλλάξεις αυτό το όνομα, εννοείς κάτι άλλο, ξένο προς αυτό που αναφέρεσαι, δεν ακούει, δεν κουμπώνει, δεν λειτουργεί.

Πιο απλά είναι σαν να πληκτρολογείς στον υπολογιστή σου μια λέξη, θα σου βγάλει μόνο αυτό που ζητάς, αν κάνεις λάθος την λέξη;  απάντηση δεν θα λάβεις. Και επειδή το λογισμικό σου είναι οι λέξεις, που είναι και τα κλειδιά του νου σου, όταν αλλάζεις μια λέξη αλλάζεις και το κλειδί (νόημα).

Θα αναφέρουμε πώς ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο έλεγχος του ανθρώπου σήμερα είναι  νοητικός.  Έτσι μέσο του λόγου, των λέξεων, οδηγούμαστε στο χάος, στο χαμό, στην ανυπαρξία. Όλα έρχονται ομαλά, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, χωρίς να παίρνουμε θέση και να αντιδρούμε.

 Στο δια-ταύτα, γιατί λοιπόν Έλληνα άνθρωπε ονοματίζεις και λες τους ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ αγώνες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ;  Που σε βγάζει αυτός ο δρόμος νοητικά;  Τι σημαίνει ολυμπιακοί; 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ; 

 Κάθε άλλο μπορούμε να πούμε, καθημερινό φαινόμενο κατά τη διάρκεια των αγώνων η ντόπα, το εμπόριο μέσω διαφημίσεων, η αδικία, η βεβήλωση των αξιών που αντιπροσωπεύουν αυτό το μεγάλο γεγονός και η στρέβλωση τους με ψεύτικες. 

 Ναι, βεβαίως ξέρουμε για τον ολυμπιακό, είναι  μια αθλητική επιχειρηματική ομάδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ..  Και τέλος έως εκεί.

Οι ΟΛΥΜΠΙΟΙ αγώνες ήταν εντολή  του ιδίου του ΔΙΟΣ να τελούνται και αυτή η εντολή δόθηκε απευθείας στον Βασιλιά ΜΗΝΩΑ τον Α’.

Οι ΟΛΥΜΠΙΟΙ αγώνες ήταν μια τεράστια χορηγία του κράτιστου δημιουργικού νου ΔΙΑ προς τον Έλληνα άνθρωπο, για να αντιστρέψει την πορεία της κατάπτωσης που είχε πάρει φεύγοντας από την αυτογνωσία του και την μεσότητα του και να κάνει προσπάθεια να εισέλθει στον άξονα της πορείας προς την μεσότητα του, το μέτρον της ανθρώπινης ενσάρκωσης. 

Οι ΟΛΥΜΠΙΟΙ αγώνες είχαν στόχο και σκοπό την ανέλιξη του Έλλην ανθρώπου, οι ολυμπιακοί τι στόχο και σκοπό έχουν σήμερα; Με όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν ας το σκεφτεί ο κάθε ένας σοβαρά.

ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ, ΟΧΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.

Συνεχίζεται……………..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *