Έδιωξαν πάνω από 1.000.000 Έλληνες αλλά πανηγυρίζουν για την ανεργία.

Έδιωξαν πάνω από 1.000.000 Έλληνες αλλά πανηγυρίζουν για την ανεργία

Γράφει ο Ξενοφώντας Κανελλόπουλος

Με μηχανορραφίες και μαγειρέματα η ΕΛΣΤΑΤ το 2010 είναι αυτή, δεν την ξεχνάμε, που φούσκωσε τα δημοσιονομικά ποσοστά χρέους-ελλείμματος για να εφαρμόσουν το αλλότριο πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης ( οικονομική αιχμαλωσία) ΕΕ-ΔΝΤ (μνημόνια-δανειακές συμβάσεις) για να δεσμευτεί με περισσότερα δάνεια η χώρα μας και με αυστηρότερους όρους διάσωσης (αιχμαλωσίας) από τους πιστωτές της με αποτέλεσμα την καταστροφή της παραγωγής και του κοινωνικού ιστού.


Και με ένα πρωθυπουργό να συμβουλεύει τους νέους να φύγουν από τη χώρα, έδιωξαν πάνω από 1.000.000 Έλληνες, μειώθηκε έτσι κατά 20% το εργατικό δυναμικό της χώρας, αλλά πανηγυρίζουν με θράσος για την ανεργία.

Η “ύποπτη” ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε μείωση της ανεργίας, την οποία η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για παραπλανητική διαφήμιση. Ενώ είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο λόγω της τουριστικής περιόδου, όπου εναλλάσσονται οι εργαζόμενοι και δεν είναι το αποτέλεσμα νέων θέσεων εργασίας. Τά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πως το Μάρτιο οι άνεργοι ανήλθαν σε 492.867, ενώ τα στοιχεία της ΔΥΠΑ(πρώην ΟΑΕΔ) για τον ίδιο μήνα δείχνουν 976.373 εγγεγραμμένους ανέργους! Εδώ τα μαγικά της ΕΛΣΤΑΤ εξαφάνισαν 483.506 ανέργους.

Πάνω από 1.000.000 Έλληνες έφυγαν από την χώρα και συνεχίζουν να φεύγουν, ενώ οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους στο εξωτερικό. Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη του ινστιτούτου ΕΝΑ από το 2010 μέχρι το 2022 έχουν φύγει 1.079.992 άτομα από την Ελλάδα, σχεδόν μια Θεσσαλονίκη εκδιώχθηκε από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Από το 2010 μέχρι το 2018 έφυγαν συνολικά 796.191 άτομα και από το 2019 έως και το 2022, 283.801 άνθρωποι. Υπολογίζοντας βάσει της τελευταίας 4ετίας, κάθε χρόνο φεύγουν 70.000 περίπου, δηλαδή μία πόλη στο μέγεθος της Λαμίας. Έτσι βεβαίως και πέφτει η ανεργία. Τροφοδοτούμε τις πολυεθνικές του εξωτερικού με εξειδικευμένο και υψηλού μορφωτικού επιπέδου νέους και εισάγουμε ανειδίκευτους πολίτες αμφιβόλου προελεύσεως, με βλέψεις αλλότριες προς τη χώρα μας, δίνοντάς τους και ιθαγένεια.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι σοκαριστική. Η ανεργία μειώνεται γιατί μας εκδιώκουν από την χώρα μας. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη όσο και αν τα κρατικοδίαιτα, μόνιμα πλέον, κανάλια και ΜΜΕ δείχνουν πλαστή εικόνα.

Πάγια τακτική η αντιστροφή της πραγματικότητας. Αποκρύπτοντας το εχθρικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε και διαμορφώνεται από όλες τις κυβερνήσεις προς το επιχειρείν, με τη γραφειοκρατία, τις υπέρογκες αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μείωση εισοδημάτων (δείτε αγοραστική δύναμη) και μισθών και την παντελώς αδιάφορη στάση για την απουσία παραγωγικών επενδύσεων, που θα δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας, επιδίωξαν και προκάλεσαν την εκδίωξη του σημαντικότερου ιστού ανάπτυξης, τους νέους επιστήμονες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων το έχει συνειδητοποιήσει, εξού και η τεράστια αποχή. Τεχνηέντως τούς έχουν αποθαρρύνει από τις εκλογές αλλά κυρίως από τα κοινά, Όσο απέχουν τόσο το πολιτικό καθεστώς θα συρρικνώνει τη χώρα θα τρώνε θα πίνουν και θα πανηγυρίζουν ως γνήσιοι ανθέλληνες.

Αυτό το μεγάλο κομμάτι πολιτών που απέστρεψε το βλέμμα του από την πολιτική πρέπει να περάσει στην πολιτική δράση γιατί το μέλλον για τον ελληνισμό με την παρούσα κατάσταση είναι ανύπαρκτο.

Να ενημερωθούν από τις προγραμματικές δηλώσεις της “Ελλήνων Συνέλευσις” για μία πολιτεία δίκαιη και με ελεύθερη βούληση να κρίνουν τι θέλουν παίρνοντας θέση για το μέλλον τους. Είναι μονόδρομος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *