Η δήθεν “αποτυχία” των κυβερνήσεων με την υπογεννητικότητα.

Η δήθεν “αποτυχία” των κυβερνήσεων με την υπογεννητικότητα

Γράφει η Λαμπρινή Νάκου.

Παρότι η κυβέρνηση προέβη σε ακόμη μια αύξηση του επιδόματος τέκνων η υπογεννητικότητα συνεχίζει να αυξάνεται στη χώρα μας  καθώς σύμφωνα με τη νεότερη έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής (Eurostat), το 2022 οι γεννήσεις στη χώρα μας ήταν 9.425 λιγότερες από το προηγούμενο έτος. Η υπογεννητικότητα μαστίζει την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος, καθώς, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας μας βαίνει μειούμενος και γηραιότερος, με την πάροδο του χρόνου. 


Η αύξηση αυτή είναι παραπλανητική όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης καθώς αυτή προκύπτει από την μείωση του αριθμού των οικογενειών με παιδιά και τα χρήματα που περισσεύουν θα μοιραστούν στις εναπομείνασες. Και προφανώς του χρόνου όταν θα μειωθούν κι άλλο οι δικαιούχοι θα έχουμε πάλι αύξηση ποσού.

Είναι μία τραγική παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας  στο τεράστιο ζήτημα της υπογεννητικότητας.  

Αποτυχημένες δείχνουν οι προσπάθειες τους να αυξήσουν τα  παιδιά στις οικογένειες των Ελλήνων διαφημιζοντας γελοία και αναποτελεσματικά επιδόματα που σε τίποτα δεν ισορροπούν τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στην χώρα που γίνονται δυσμενέστερες, αφού οι περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τα μηνιαία έξοδα

Πολλά ζευγάρια έχουν την πρόθεση να αποκτήσουν παιδιά και τελικά κάνουν πίσω βλεποντας τις συνθήκες γύρω τους και άλλα βιώνοντας όλη αυτή την κατάπτωση στον εργασιακό τομέα αποφασιζουν να μεταναστευσουν για να δημιουργήσουν οικογένεια κάτω από κατάλληλες και δικαιοτερες συνθηκες.

Την ίδια ώρα, και η μετανάστευση, συνεπεία της παρατεταμένης ύφεσης στραγγίζει την χώρα μας, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την κοινωνία και την οικονομία.

Η ραγδαία πτώση της γεννητικότητας, σε συνδυασμό με την αυξημένη μετανάστευση, οδηγεί σε συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και σε αύξηση του μέσου όρου ηλικίας.

Όσο δεν επιστρέφουν οι 1.000.000 νέοι Έλληνες που έφυγαν από την χώρα λόγω μνημονίων και όσο οι νέοι Έλληνες που είναι έτοιμοι να εργαστούν βλέπουν το μέλλον τους στο εξωτερικό τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Η κυβέρνηση έχει στραφεί άλλωστε σε εισαγωγές αλλογενών όπως ισχυρίστηκε και ο υφυπουργός εθνικής άμυνας προ λίγων μηνών. Οι εθνοκτόνες πολιτικές στην κορύφωσή τους.

Έχουμε κάθε λόγο να το βλέπουμε και είναι ξεκάθαρη πλέον η πολιτική που ακολουθείται από όλες τι κυβερνήσεις που πέρασαν να αλλάξει η χώρα πληθυσμό. 

Μία δήθεν “αποτυχία” λοιπόν ή εφαρμοζόμενο σχέδιο εξόντωσης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *