Φωνές ότι τα νήματα της δολοφονίας Καραϊβάζ φτάνουν ψηλά.

Φωνές ότι τα νήματα της δολοφονίας Καραϊβάζ φτάνουν ψηλά

Γράφει ο Γιώργος Καπετανάκης

Η εξιχνίαση άλλης μιας δολοφονίας μέσα στους κόλπους του βρώμικου πολιτικού σκηνικού χάνει το δρόμο της.


Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Η απόφαση ελήφθη από το Δικαστήριο κατά πλειοψηφία.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός, με τόσα στοιχεία που κατατέθηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών, και το δικαστήριο να αθωώνει κατά πλειοψηφία τους δράστες. Στοιχεία πάντως που θα λύνανε πολλές απορίες, μεταξύ αυτών και ένα cd με συνομιλίες προσώπων που έχουν σχέση με την πολιτική ζωή της χώρας, καταστράφηκαν κατά λάθος.

Πάντως,  η αστυνομία και το κατάλληλο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό έχει και τον προηγμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Αστυνομικές πηγές θεωρούν ότι η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, είναι καλά δεμένη, αφήνοντας μας πολλές υπόνοιες για το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός και για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάνει οι άκρη του νήματος. 

Να θυμίσουμε ότι την εποχή εκείνη ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υπόσχεται «Άμεση Διαλεύκανση» της υπόθεσης. Ζητώντας μάλιστα από τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα, δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη για να βρεθεί ποιοι μπορεί να είναι πραγματικά οι δράστες.

Είναι ορατό πλέον στα μάτια των πολιτών, ότι η Δικαιοσύνη δεν ανταποκρίνεται παντα στο σπουδαιο ρολο της. Αφού και στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετές δολοφονίες πολιτικών προσώπων και δεν έχουν εξιχνιαστεί, να δεχθούμε ότι είναι ΣΥΜΠΤΩΣΗ;  Τα ερωτηματικά είναι πολλά και η τροφή για σκέψη άφθονη. 

Αντιλαμβάνονται άραγε όλοι οι πολίτες ότι αυτό είναι το βρώμικο καθεστώς το οποίο έχει πέσει πάνω μας;  Δηλητηριάζει την χώρα μας και εμάς. Πολλοί αντιλαμβάνονται και αντιδρούν. Άλλοι ενώ κατανοούν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και κρύβονται. Άλλοι κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους,δεν βλέπουν και δεν νιώθουν τίποτα και με την στάση τους δίνουν το χώρο να υπάρχει η βρωμιά. 

Γιατί άραγε υποθέσεις πολιτικών προσώπων, που αφορούν δολοφονίες είναι δύσκολο να εξιχνιαστούν, μένουν άλυτες και ατιμωρητες παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών και δικαστικών αρχών;

Το πολιτικό καθεστώς μέσω της πολιτικής που παράγει όλα αυτά τα χρόνια, έστρωσε το έδαφος, ώστε να συμβαίνουν επανειλημμένα πολιτικά σκάνδαλα (εμπλεκόμενα συμφέροντα), πού αφορούν οικονομικά εγκλήματα, αλλά και εγκλήματα κατά της ζωής. Το οργανωμένο έγκλημα εξάλλου, ήταν αυτό που έστειλε στον άλλο κόσμο τον δημοσιογράφο.

Παράλληλα, η αυξανόμενη διαφθορά στην χώρα μας, καρφίτσωσε την Ελλάδα στην πρώτη θέση του πίνακα των Ευρωπαϊκών χωρών, με ποσοστό 98%, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του 2024.

Πολλές οι φωνές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκφράζουν  την ανησυχία τους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η Katarina Barley, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην Γερμανία, έχει επισημάνει ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ «είναι η μοναδική από τις άφθονες δυστυχώς δολοφονίες στην Ευρώπη, όπου οι αστυνομικές έρευνες δεν έχουν κάνει την παραμικρή πρόοδο».

Από πλευράς της ελληνικής πλευράς η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου, επισημαίνει ότι επανειλημμένα έχει απευθύνει επιστολές για αυτή την υπόθεση σε υπουργούς και εκπροσώπους διωκτικών αρχών, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση. Όπως αναφέρει η ίδια αυτό είναι τραγικό. Στο χρονικό διάστημα που πέρασε, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εξιχνιάσει το έγκλημα κατά της δημοσιογραφίας αλλά και της Δημοκρατίας.

Το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο, έχει χτίσει ένα αδιαπέραστο τοίχο μέσω νομών, δημιουργώντας συνθήκες, ΜΗ εύρυθμης λειτουργίας στη διάκριση των εξουσιών (Νομοθετικη εξουσια-Εκτελεστικη εξουσια-Δικαστικη εξουσια).

Το γεγονός αυτό, της μη εύρυθμης λειτουργίας στη διάκριση των εξουσιών, δηλαδη, της επέμβασης της μιας εξουσίας κατα της άλλης, είναι που δημιουργεί καχυποψίας και ανασφάλειας στους πολίτες, αλλα και την διαρκή πτωτική πορεία του πολιτεύματος. 

Επομένως κάτω από αυτές τις συνθήκες, Κράτος Δίκαιου μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει.

Έλληνα πολίτη μην στέκεσαι άλλο θεατής.

Πάρε την χώρα σου στα χέρια σου.

Όλα είναι εδώ και περιμένουν εσένα να ενεργοποιηθείς και να πάρεις τα δίκαια και τα δικα σου. 

Ρώτα-ψάξε-ενημερώσου.

Μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο.

Όχι αυτό που ζούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *