Γιατί θάβουν τα αρχαία ευρήματα;

Γιατί θάβουν τα αρχαία ευρήματα;

Γράφει ο Αχιλλέας Καραβέντζας

Παρατηρείται το φαινόμενο άντι να προστατεύονται τα αρχαία μνημεία μας, το υπουργείο πολιτισμού με μεθοδικούς τρόπους προσπαθεί να αποκρύψει όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία του κληρονομικού μας πλούτου θαβοντας ότι καινούργιο εύρημα βγει στην επιφάνεια. Αυτό από μόνο του είναι εθνική προδοσία.


Ενώ έρχονται εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό κάθε χρόνο για να θαυμάσουν τα μνημεία μας το κράτος με εντολές τα καταχώνει ώστε να σκεπάσουν, να εξαφανίσουν τις αρχαιότητες του Ελλανίου έθνος μας. 

Μήπως φοβούνται ότι θα εμφανιστούν στοιχεία που ανατρέπουν πολλά πράγματα στη παγκόσμια ιστορία και σε ότι έχουμε διδαχθεί ώς τώρα ως Έλληνες την πραγματική και όχι ψεύτικη χρονοφούσκα που ζούμε; Γιατι ο Αρχιεπισκοπος πήρε άδεια με το έτσι θέλω για να χτίσει το ξενοδοχείο του στα αρχαία; Τι ήθελε να κρύψει; Γιατί φοβάται το γεγονός ότι όπου και να σκάψεις θα βρείς τους  αρχαίους μας προγόνους; Γιατί τοσο μενος  με τους Έλληνες; 

Σε μια δήλωση που έχει κάνει ο Αρχιεπισκοπος  ανέφερε χαρακτηριστικά “…το ξενοδοχείο θα το χτίσουμε είτε δίπλα στα αρχαία είτε πάνω σε αυτά…”. Αρχαία τα οποία παραπέμπουν στην ελληνιστική εποχή. Λες και είναι το τελευταίο κομμάτι της εκκλησίας που απέμεινε.

Εδώ προκύπτει και το βάρος στο τμήμα των αρχαιοτήτων και της πολεοδομίας που ο σκοπός τους είναι να προστατεύει την πολιτιστική μας κληρονομιά και όχι να την καταστρέφει.

Υπάρχει κάποια πολιτική γραμμή που δίνεται και θάβουν τις αρχαιότητες; 

Με βάση αυτό που συμβαίνει δεν μας εκπλήσσει η δήλωση  του πρώην πρωθυπουργού  που αναφέρει για το τεστ DNA των μελών της ελληνικής βουλής. 

Άλλο Έλληνες και άλλο ελληνόφωνες. Έχουν εντολές να μην αναδείξουν ότι είναι ελληνικό μέσα στην χώρα μας αλλά να τον κλέβουν και να τον δείχνουν στα δικά τους μνημεία ώστε να έχουν τεράστια έσοδα από τον δικό μας κληρονομικό πλούτο. Το μοναδικό που έχουν να δείξουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *