Μας κλέβουν δόλια το μοναδικό Ελληνικό ελαιόλαδο

Γράφει ο Κώστας Παπανικολάου

        Η παραγωγή ελαιόλαδου στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά, ενώ ταυτόχρονα η τιμή του έχει αυξηθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Συνεπώς πολλοί συνάνθρωποί μας αδυνατούν να καταναλώσουν αυτό το διατροφικό θησαυρό, ο οποίος έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Ταυτόχρονα όμως παρατηρούμε ότι τρίτες χώρες, ακόμα και μικρές, χωρίς υποχρέωση ανώτατων ορίων παραγωγής ελαιόλαδου, δίνουν τεράστιο βάρος και συνεχώς αυξάνουν την ετήσια παραγωγής τους.


       Συγκεκριμένα το 2021 η Ελλάδα (έκταση 132.049 km2) ήταν στη 5η θέση παγκοσμίως στη παραγωγή ελαιόλαδου με 225.000 τόνους (μείωση 18,2% συγκριτικά με το 2020-2η παγκοσμίως), ενώ η Τυνησία (έκταση 163.610 km2) ανέβηκε στη 3η θέση με 240.000 τόνους (αύξηση 71.4%!) έχοντας ως στόχο τα επόμενα χρόνια τη παραγωγή 1 εκατομμυρίου τόνων ελαιόλαδου ετησίως μέσω της αξιοποίησης ολόκληρου του Εθνικού εδάφους ακόμα και της ερήμου! (όπως δήλωσε πρόσφατα στο γεωργικό φεστιβάλ 2024 ο υπουργός Γεωργίας της Τυνησίας)

      Ενώ στη πατρίδα μας οι ανθέλληνες κυβερνώντες τοποθετούν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις (που καίγονται τυχαία…) φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.

       Η παραγωγή ελαιόλαδου στην Ελλάδα, μέσω ποσοστώσεων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και με διάφορους τρόπους, κρατιέται ελεγχόμενα χαμηλά και το βάρος δίνεται στην Ισπανία (1η σε παραγωγή ελαιόλαδου παγκοσμίως) που το προϊόν δεν έχει την ύψιστη αξία για τον άνθρωπο.

            Απόρροια όλων αυτών των μεθοδεύσεων αποτελεί η τεχνητή αύξηση της τιμής που συνακόλουθα οδηγεί στην αδυναμία κατανάλωσης των Ελλήνων του ελαιόλαδου τους, ενώ οι τεράστιες ποσότητες που περισσεύουν εξάγονται προς τη πλούσια ‘’ελίτ΄΄του πλανήτη. Οι πολιτικοί και τα επιχειρηματικά λόμπι-καρτέλ είναι μια συμμορία σε αυτή τη διαδικασία οι οποίοι πλουτίζουν, πτωχεύοντας τους Έλληνες σε όλα τα επίπεδα. Ταυτόχρονα επιδίδονται σε εισαγωγές άλλων λαδιών προς αντικατάσταση του Ελληνικού ελαιόλαδου στη διατροφή των Ελλήνων.

Οι συνέπειες από την ακολουθούμενη αυτή πολιτική δεν είναι μόνο εμπορικές-οικονομικές, είναι η φτωχοποίηση των διατροφικών συνηθειών μας, που οδηγούν στην υποβάθμιση της υγείας μας σωματικά και το τεράστιο κόστος που δημιουργείται στην Ελληνική κοινωνία από τη πτώση της θωράκισης της υγείας της. 

Αλλά και πνευματικά το μοναδικό Ελληνικό ελαιόλαδο αυξάνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ελαιόλαδο που παράγεται σε οποιαδήποτε περιοχή της γης, την εγκεφαλική απόδοση του ανθρώπινου οργανισμού, τη σκέψη, την αντίληψη, τη νόησή του. Και αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά και επιστημονικά μέσα από πλήθος ερευνών.

Πότε επιτέλους μία κυβέρνηση θα αποφασίσει να κινηθεί στη κατεύθυνση πως  ό,τι υπάρχει και παράγεται στην Ελλάδα πρώτα να πηγαίνει για την αυτάρκεια της χώρας και το υπόλοιπο θα εξάγεται συσκευασμένο και στη πραγματική του αξία; Ως πότε οι “θησαυροί” μας κάθε είδους θα μεταφέρονται εκτός χώρας ακατέργαστοι σε μεγάλες ποσότητες και θα εκμεταλλεύονται οι αλλογενείς τη τεράστια υπεραξία τους από την εμπορική διακίνησή τους; 

      Η ζοφερή αυτή κατάσταση αλλάζει μόνο με την ένωση μας χωρίς κόμματα χωρίς χρώματα και χωρίς δόγματα ως ενεργοί πολίτες στον Πολιτικό Φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις” ο οποίος έχει και το σχέδιο και τη θέληση και τα οικονομικά εργαλεία για απελευθερωθεί η χώρα μας.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *