Αυξήθηκαν οι καταθέσεις αλλά τα νοικοκυριά γίνονται φτωχότερα

Γράφει η Λαμπρινή Νάκου

Έκπληκτοι μείναμε προ ημερών όταν είδαμε άρθρα με τίτλο αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών. Διαβάζοντας λοιπόν ένα από αυτά, το οποίο αναφέρει στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η τράπεζα της Ελλάδος, διαπιστώνουμε ότι είναι απλά μια ακόμη παραπλάνηση του αναγνωστικού κοινού ενώ στην αρχή του άρθρου μιλούν για αύξηση καταθέσεων για τα νοικοκυριά στη συνέχεια παρουσιάζεται ο ακριβής πίνακας που στα ποσά που αναγράφει περιλαμβάνει και τις ΜΚΟ που είναι χιλιάδες και στις οποίες πάρα πολλά πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται και χρηματοδοτούνται άφθονα από τα ταμεία.


  Το εξοργιστικό είναι πως την ίδια μέρα με την ανακοίνωση της τράπεζας της Ελλάδας για τις καταθέσεις μια δημοσκόπηση έδειξε πως τα νοικοκυριά γονατίζουν και γυρίζουν τη πλάτη σε όλα τα κόμματα. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως ως καταλληλότερος πρωθυπουργός για τη χώρα μας αναδεικνύεται ο “κανένας” και εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια και απαισιοδοξία των πολιτών σχετικά με τη πορεία της χώρας καθώς στη καθημερινότητα τους αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα ιδιαίτερα όσον αφορά το οικονομικό ως προς το ζην.

  Τα νοικοκυριά είναι σε άσχημη κατάσταση και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας βλέποντας γύρω μας την ακρίβεια να επικρατεί παντού. Οι μισθοί είναι πενιχροί σε σχέση με τα έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει ένας μέσος πολίτης για αυτό η περιβόητη ανάπτυξη που διατυμπανίζει η κυβέρνηση δεν αγγίζει καν τα νοικοκυριά.

Από που αυξάνονται όμως οι καταθέσεις που αναφέρει η τράπεζα της Ελλάδος; Προφανώς πρόκειται για αύξηση για λίγους. Εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι άνετα εταιρείες ενέργειας, τροφίμων, καυσίμων και γενικά εταιρείες που έχουν διπλασιαστεί οι τιμές των προϊόντων τους θα έχουν αυξήσει και τις καταθέσεις τους. Επίσης ΜΚΟ, εταιρείες στις οποίες παραχωρούνται αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι κλπ. δεν είναι καθόλου περίεργο να αυξάνουν τις καταθέσεις τους. Σαν μια συνολική εικόνα βλέπουμε ότι η κάστα που δυναστεύει τη χώρα μας είναι αυτή που αυξάνει τις καταθέσεις και όχι τα νοικοκυριά.

Δυστυχώς οι ειδήσεις παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο από τα ΜΜΕ ώστε να στρεβλώνουν την αλήθεια στα μάτια των πολιτών οι οποίοι πρέπει να επιμείνουν με επιπλέον χρόνο να διαβάσουν όλα τα κείμενα και όλα τα στοιχεία που παρατίθενται και να μη μένουν στους τίτλους και στις πρώτες γραμμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *