Πήραν τα 50εκ των εφοπλιστών αλλά πολεμούν τα 600δις που ελευθερώνουν την Ελλάδα.

Γράφει ο Κυριάκος Λιακούλης

Μετά τις φονικές πλημμύρες που συνέβησαν στη Θεσσαλία το Σεπτέμβριο του 2023, πάρα πολλά κτίρια δημόσια και ιδιωτικά (σχολεία, σπίτια κ.α.), υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Το κόστος αποκατάστασης αυτών των καταστροφών, ήταν τεράστιο.


       Ο πρωθυπουργός της χώρας κύριος Μητσοτάκης, αγνοώντας σκοπίμως τα τεράστια ποσά που υπάρχουν στον προϋπολογισμό της χώρας για το 2024 (Ν.5077/2023), και τα οποία είναι πάνω από 1,1 τρισεκατομμύρια ευρώ, στράφηκε προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, καλώντας τους να “βάλουν πλάτη” για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες.

      Οι εφοπλιστές αποδέχτηκαν το κάλεσμα αυτό, και έτσι το Δεκέμβριο του 2023, υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ, του υπουργείου υποδομών και μεταφορών, της Ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών, και της εταιρείας ”κτιριακές υποδομές” Α.Ε. 

     Η Ένωση εφοπλιστών συγκέντρωσε ένα ποσό της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 30,5 εκατομμύρια δόθηκαν ως δωρεά προς το δημόσιο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές 33 σχολείων στην περιοχή της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία.

     Έτσι λοιπόν, η δήθεν “φτωχή” χώρα μας, η οποία σημειωτέον έχει το μεγαλύτερο προϋπολογισμό από όλες τις χώρες της Ευρώπης, δέχθηκε ακόμη μια δωρεά από τους εφοπλιστές, την οποία με υπερηφάνεια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλία. Μια δωρεά από πάρα πολλούς “ευεργέτες”.

     Η τακτική αυτή των δωρεών προς το δημόσιο, πέρα από τη διαπλοκή και τις συναλλαγές που υποκρύπτει μεταξύ των συντεχνιών και του πολιτικού συστήματος, διατηρεί και την εικόνα της “ψωροκώσταινας” Ελλάδας. Μιας χώρας, η οποία προσβλέπει σε ελεημοσύνες ‘’ευεργετών”.  Ευεργέτες, οι οποίοι στη πραγματικότητα, παρουσιάζουν επιχειρηματικές “επιτυχίες,” χρηματοδοτούμενοι από τα ταμεία του Έθνους, άτοκα και χωρίς ρίσκο, καθώς απολαμβάνουν τη προστασία της διαπλοκής στην Ελλάδα.

       Από την άλλη, οι κυβερνώντες εγκρίνουν και αποδέχονται τα 50 εκατομμύρια ευρώ των εφοπλιστών, αλλά αρνούνται να κάνουν χρήση τη περιουσία των 600 δισεκατομμυρίων που πρόσφερε ο κ. Αρτέμης Σώρρας και που βρίσκονται ήδη στα ταμεία του κράτους από το 2012, (εμφανίζονται κάθε χρόνο στους προ υπολογισμούς που καταρτίζει η εκάστοτε κυβέρνηση). Παρότι πληρώνουμε και τόκο για αυτά, περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, δεν τα  χρησιμοποιούν. Μια περιουσία, η οποία καθιστά την Ελλάδα το μοναδικό κράτος στο κόσμο χωρίς χρέος, αλλά και με αρκετό περίσσευμα, ώστε να τελειώσει η καταδυνάστευση των Ελλήνων πολιτών, και να αρχίσει μια τεράστια ανάπτυξη.

      Οι  Έλληνες ήταν πάντα περήφανος λαός.  Δεν ζητούσαν χάρες και ελεημοσύνες. Η μικροπρέπεια και η μεμψιμοιρία, είναι άγνωστα για αυτούς. Αντίθετα η μεγαλοπρέπεια, είναι χαραγή και κληρονομιά για το γένος μας στο πλανήτη. Τώρα γιατί επιτρέπουν να συμβαίνουν όλα αυτά; Αφού έχουν δικά τους χρήματα και στο προϋπολογισμό, αλλά και στα παγκόσμια ταμεία! Γιατί προδίδουν τη μεγαλοπρέπειά τους;

      Είναι η ώρα να σηκωθούν από τα γόνατα και να σταθούν όρθιοι! Είναι η ώρα να ενωθούν με τα αδέλφια τους, και να περπατήσουν μαζί τη λεωφόρο της αλήθειας του δικαίου! Είναι η ώρα να πάρουν πίσω ότι τους ανήκει! Ότι είναι δικό τους! Τίποτα ξένο.

                        Ε.ΣΥ.(μανε) Η ΩΡΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *