Η Ε.Ε. επιμένει στις γενετικές μεταλλάξεις στην γεωργία

Η Ε.Ε. επιμένει στις γενετικές μεταλλάξεις στην γεωργία

Γράφει ο Κώστας Παπανικολάου

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ξεκάθαρη η προσπάθεια της παγκόσμιας ολιγαρχίας να μας επιβάλλει το μη φυσιολογικό, το κόντρα στη φυσιολογία μας. Με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή και την επακόλουθη επισιτιστική κρίση, που οι ίδιοι δημιουργούν, προσπαθούν να εισάγουν νέες μεθόδους αναπαραγωγής φυτών, ώστε να έχουμε επάρκεια τροφίμων και να μειωθεί η ανάγκη για χρήση φυτοφαρμάκων-το οποίο είναι θετικό ως μια πρώτη εντύπωση.


  Όμως  η εμπειρία και οι αποκαλυπτικές έρευνες των τελευταίων δεκαετιών ανέδειξαν τις δυσμενείς επιπτώσεις των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (GMO) και οδήγησαν στην αποστροφή πλέον των πολιτών απέναντι τους.

 Αυτή τη φορά η Ε.Ε. προωθεί νέες γονιδιακές τεχνικές αναπαραγωγής σπόρων και φυτών (NGT), οι οποίες εισάγουν συγκεκριμένες αλλαγές στο DNA  και σε πολλές περιπτώσεις δεν απαιτούν τη χρήση ξένου γενετικού υλικού από είδη που δεν μπορούσαν φυσικά να διασταυρωθούν(όπως γίνεται με τους GMO).

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόκειται για ακόμη μία τεχνική παρέμβασής και αλλοίωσης του DNA των φυτών.

 Τα παθήματα από τις παρεμβάσεις στην φυσιολογία μας δεν έγιναν μαθήματα. Υπάρχει μια συνειδητή επιλογή της Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της αύξησης των κερδών των εταιρειών του κλάδου αυτού, παραβλεποντας οποιεσδήποτε συνέπειες. Μετά την εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων (GMOs) στη διατροφή μας έχει παρατηρηθεί αύξηση των αλλεργικών αντιδράσεων, του άσθματος και των καρκίνων (χωρίς όμως να έχει τεκμηριωθεί απόλυτα η αιτιώδης συνάφεια).

Επιπρόσθετα, η κατανάλωση GMOs ενέχει τον κίνδυνο παραγωγής τοξινών , διαταραχής ανοσοποιητικού, διαταραχής ορμονικού συστήματος, αντοχής σε αντιβιοτικά (πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα η οποία δεν προωθείται). Ακόμη έχει αυξηθεί η χρήση ζιζανιοκτόνων, όπως είναι  το Roundup του οποίου η χρήση έχει συσχετιστεί με πολλές ασθένειες, επειδή οι περισσότεροι  GMOs είναι ανθεκτικοί σε αυτά και χρησιμοποιούνται στη γεωργία για τον καθαρισμό των χωραφιών.

 Όταν πάμε κόντρα στη φυσιολογίας μας είναι σαν να ανοίγουμε το κουτί της Πανδώρας, με άγνωστες πολλές φορές επιπτώσεις. 

 Λύσεις υπάρχουν αλλά πρέπει να ενωθούμε ως ενεργοί πολίτες για να γίνουν πραγματικότητα. Το πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων (τα οποία προάγουν την υγεία μας)  λύνεται με την καθιέρωση της καλλιέργειας μόνο παραδοσιακών σπόρων , οι οποίοι θα αναπτύσσονται με τεχνικές που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές , όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση. 

 Για παράδειγμα η χώρα μας διαθέτει μεγάλες ποσότητες ζεόλιθου, ενός πετρώματος που ενσωματώνεται στο έδαφος, δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα και τα τοξικά κατάλοιπα των λιπασμάτων, καθώς επίσης μπορεί να αυξήσει και την παραγωγή (ακόμη και πάνω από 50% σε συγκεκριμένες καλλιέργειες!!!). Υπάρχουν πολλά ακόμα πετρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη γεωργία ώστε να αυξηθεί και η ποσότητα και η ποιότητα των διαθέσιμων τροφίμων. 

Επιπλέον αντί για τα χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν φυσικά αντιπαθογόνα , όπως είναι ο κολλοειδής άργυρος-ασημόνερο και το εκχύλισμα των σπόρων του γκρέιπφρουτ, με εκπληκτικά αποτελέσματα, χωρίς δυσμενείς συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ το πότισμα των καλλιεργειών πρέπει να γίνεται με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια , τοξίνες και βαρέα μέταλλα.

 Μόνο με αλλαγή κατεύθυνσης θα έρθει η ευθυγράμμιση, ώστε να σπάσει η καταστροφική αλυσίδα ΄΄γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα-χημικά φυτοφάρμακα -εξάρτηση από πολυεθνικές εταιρείες- φτωχοποίηση πολιτών-ασθένειες-ανενεργοί πολίτες-υποδούλωση ΄΄ , και να επέλθει η ίαση και η ανέλιξη της κοινωνίας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *