Τυρί σε φάκα η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Γράφει ο Ξενοφών Κανελλόπουλος

Σαν τυρί σε φάκα η κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ με τα ακριβοπληρωμένα ΜΜΕ με προκαθορισμένες ερωτήσεις και απαντήσεις, για φοροελαφρύνσεις παροχές, δείκτες και επενδυτικές βαθμίδες, να αναδείξουν το κυβερνητικό έργο, ότι το τέλος επιτηδεύματος θα καταργηθεί ενώ στην ουσία θα συνεχιστεί να καταβάλετε μειωμένο 50% για κάποιους.


Ακόμη μια επικοινωνιακή παραπλάνηση για να προβληθεί εικόνα μιας δήθεν επιτυχημένης κυβέρνησης. Ξέχασε ο νομοθέτης να μας πει πόσο διαρκεί ο μνημονιακός φόρος, το τέλος επιτηδεύματος που επιβλήθηκε το 2012 ως έκτακτος με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος μόνο σε αυτούς που δήλωναν κάτω από το όριο των 12.000 ευρώ και επεκτάθηκε σε όλους τους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, να πληρώνουν έως 1.000 ευρώ, οι οποίοι επιβαρύνονταν ήδη με υψηλότερο φόρο από ότι το τέλος επιτηδεύματος συνθλίβοντάς τους οικονομικά, για ένα χρέος που συνεχίζει να αυξάνεται, ήρθε να μας αναγγείλει ότι θα καταργηθεί το 2027. Καταργείται για ορισμένους και με πολλές προυποθέσεις όπως αυτοαπασχολούμενους, ατομικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε μικρά χωριά με πληθυσμό κάτω των 1500  κατοίκων, γεωργοί και αλιείς με προϋπόθεση ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν το τέλος επιτηδεύματος, όσοι ασκούν εμπορικές δραστηριότητες σε τουριστικούς τόπους 800 ευρώ για περιοχές πάνω από 200.000 κατοίκους 1.000 ευρώ, για κάθε υποκατάστημα 300 ευρώ, νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες 600 ευρώ..

Αλλά και πάλι για αυτούς που καταργείται έχει ήδη νομοθετηθεί η τεκμαρτή φορολόγηση που σημαίνει για τους περισσότερους πολύ μεγαλύτερες οφειλές στην ΑΑΔΕ, εώς και 5 φορές παραπάνω από το τέλος που καταργείται. Συνεχίζουν να υπάρχουν δυσβάσταχτα βάρη, με ΦΠΑ από τους υψηλότερους στην Ευρώπη, με ΕΝΦΙΑ που επιβλήθηκε ως έκτακτος και έχει γίνει μόνιμος.

Η φορολογική λαίλαπα παντού και με χιλιάδες τρόπους στη χώρα μας συνεχίζεται, όσο και αν παρουσιάζουν ψέματα. Απομυζούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το βασικό τροφοδότη τις οικονομίας, καταστρέφουν την μεσαία τάξη οδηγώντας το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στην οικονομική εξαθλίωση με τρομακτικά αποτελέσματα, λουκέτα σε επιχειρήσεις, χιλιάδες αυτόχειρες, πάνω από ένα εκατομμύριο οικονομικοί μετανάστες, υπογεννητικότητα, ο μισός πληθυσμός έχει οφειλές στην ΑΑΔΕ.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή για τους πολίτες. 

Εκδιώκονται οι Έλληνες, γενοκτονείται το έθνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *