ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΑ-ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γράφει ο Γιώργος Καπετανάκης

Κυνήγι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις εξπρές εντός 20 Ημερών ξεκίνησε το κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών (ΚΕΑΟ). Τα μέτρα αφορούν οφειλές και έχουν δρομολογηθεί με στόχο την είσπραξη 47,16 δις ευρώ.


Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη αποσταλεί το τελευταίο τρίμηνο 17.579 ατομικές ειδοποιήσεις στους ενδιαφερόμενους. Αυτό σημαίνει ότι αν σε 20 μέρες από την ειδοποίηση δεν ανταποκριθεί ο ενδιαφερόμενος θα κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Από την άλλη μαθαίνουμε ότι με βάση έκθεση του ΟΟΣΑ οι Έλληνες είμαστε πρωταθλητες στις ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό άλλωστε το βιώνουμε καθημερινά από πρώτο χέρι.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την έκθεση ,η Ελλάδα βρίσκεται στην Τρίτη θέση με τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές. Την παραδοξότητα του  εγχώριου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ,αλλά και ευρύτερα τον τρόπο ανάπτυξης της χώρας πολλά χρόνια πίσω περιγράφει η έκθεση για τις συντάξεις (Pensions at a Glance2023) που παρουσίασε ο οργανισμός οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης: Οι Έλληνες εργαζόμενοι και εργοδότες καταβάλλουν υπέρογκες εισφορές,κατά 30% υψηλότερες από αυτές του μέσου όρου των χώρων του ΟΟΣΑ.

Μάλιστα ο ΟΟΣΑ δεν διστάζει να ορίζει ρητώς πως τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθούν σε όλες τις χώρες φτανοντας ως και τα 71 έτη.

Με βάση τα παραπάνω μπαίνουμε σε μία τροχιά να αντιληφθούμε πως φτάσαμε να χρωστάμε 47,16 δις ευρώ στο ΚΕΑΟ.  Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που προωθούν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της χώρας μας ώστε να είμαστε συνεχώς    χρεωμένοι; Ποια είναι η ανάπτυξη όταν για κάθε μέρα πού περνάει ο πολίτης αυτής της χώρας γίνεται όλο και φτωχότερος; Με την λογική της ξέφρενης φορολογίας κερδισμένος είναι πάντα αυτός πού εισπράττει και όλοι γνωρίζουν πλέον ότι δεν εισπράττει ανταποδοτικά υπέρ του πολίτη, δηλαδή προς όφελος του συνόλου, αλλά εισπράττει μια ανεξάρτητη αρχή πού δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν όπως αναφέρει το ΦΕΚ πού έγινε επίσημος νόμος του κράτους μας.

Αν σε 20 μέρες από την ειδοποίηση δεν ανταποκριθεί ο ενδιαφερόμενος θα κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες εισπράξεις, δηλαδή πλειστηριασμοι και κατασχέσεις ακινήτων;

Οι Έλληνες ήμασταν και είμαστε κυρίαρχος και περήφανος λαός, δεν μας αρέσει να μάς απειλούν, να μάς σηκώνουν τη φωνή χωρίς λόγο, δεν επιτρέπαμε ποτέ να μας πάρουν το σπίτι, προστατεύαμε την εστία μας ακόμα και με πόλεμο. Δεν ανεχόμασταν ποτέ το άδικο σε βάρος του δικαίου.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Παίρνεις σπίτια και επιχειρήσεις με την κατηγορία του  κακοπληρωτή και πονηρού ανθρώπου, και τον πετάς στον δρόμο; Μα έτσι κατηγορείς τους μισούς Έλληνες !…  Και τι κέρδος  θα έχεις ως κράτος  και κατ΄επέκταση το σύνολο της κοινωνίας; Θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της χώρας μας; Ή θα τα ρίξουμε κι αυτά στο απύθμενο πηγάδι των δανείων πού παίρνει το κράτος  μας από τους δανειστές;

Θα βρούμε άλλο τέτοιο επαγγελματία, βιοτέχνη, τεχνίτη, έμπορο, αγρότη; Σπάμε την αλυσίδα, αφού ο καθένας μας είναι μοναδικός για το κοινωνικό σύνολο πού ζει και εργάζεται,και βεβαία τον έχει ανάγκη η κοινωνία για αυτό που είναι και προσφέρει.

Αυτός ο πολίτης δεν είναι  πού τέλος κάθε μήνα κοιτούσε να είναι εντάξει πρώτα με της οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι του κράτους και μετά τακτοποιούσε όλα τα υπόλοιπα; Ο ίδιος άνθρωπος είναι και τώρα, δεν άλλαξε… Απλά άλλαξε η πολιτική, άρδην εις βάρος του, ο ίδιος αδύναμος πλέον να πάρει αποφάσεις για την ίδια του τη ζωή, καθώς παρέδωσε την διαχείριση του στους επαγγελματίες φυτευτούς πολιτικούς, μη συμμετέχοντας στην πολιτική των αποφάσεων και των νόμων, ώστε να μπορεί να διαμορφώσει το περιβάλλον πού ζει. 

Βεβαίως για να πληρώσει και να ανταποκριθεί πρέπει πρώτα να εισπράξει, αλλά η πολιτική που εφαρμόζεται δεν του το επιτρέπει και γίνεται ”αφερέγγυος”, παλεύοντας  όχι να διαβιώσει αλλά να επιβιώσει. Και επιλεγεί να φεύγει από τον τόπο του για να βρει την τύχη του. Και να πάει πού; Εδώ δεν γίνεται; Δεν θα δώσει καμία μάχη; Η’ θα πάρει τα όπλα και θα δώσει την μάχη μόνος του; ΟΧΙ, τη μάχη θα την δώσουμε όλοι μαζί με όπλο την ένωση μας,γιατί μας αφορά όλους αυτό το πρόβλημα αλλά και κάθε πρόβλημα. 

Όλα αυτά σε κάνουν να σκεφτείς κατά σειρά τις κατασχέσεις από την ΑΑΔΕ, από τις τράπεζες, τώρα από το ΚΕΑΟ, αύριο κάτι άλλο… Στοχεύουν τον οίκο σου και την περι-ουσία σου δεν το βλέπεις; Και ποιο το αποτέλεσμα; Να χωλαίνει η κοινωνία μας, να έχουμε χιλιάδες αυτόχειρες με όποιο αποτέλεσμα επιφέρει αυτό προς τις οικογένειες μας και προς όλους τους συμπολίτες μας.

Τελικά αυτό που τους ενδιαφέρει μόνο, είναι η αποδυνάμωση των Ελλήνων και η φτωχοποίηση του Έλλην πολίτη. Χωρίς καμία σταθερή βάση… Χωρίς να του δίνεται καμία ευχέρεια  ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στο καθήκον του και χωρίς τα κίνητρα ώστε  μπορέσει να το πράξη. Κίνητρα για να έχει νόημα το να ζεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *