10.000 ΟΡΙΟ ΜΕΤΡΗΤΩΝ Η ΕΥΡΩΠΗ, 500 Η ΕΛΛΑΔΑ! (video)

Γράφει ο Αντώνης Αντωνιάδης

Τον Δεκέμβριο του 2023, οι διαπραγματευτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για την σύσταση αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AMLA). Συμφωνήθηκαν, νέοι κανόνες για «ξέπλυμα χρήματος», χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και φοροδιαφυγή, μεταξύ των διαπραγματευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα πανευρωπαϊκό όριο στις μεγάλες πληρωμές μετρητών ύψους 10.000 ευρώ, ενώ αποφασίζουν οι συναλλαγές σε μετρητά να υπόκεινται σε ανώτατο όριο 10.000 ευρώ σε επίπεδο Ε.Ε., ώστε να γίνει πιο δύσκολο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τους εγκληματίες, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο λέγοντας ότι τα κράτη μέλη θα έχουν τη δυνατότητα επιβολής χαμηλότερου ανώτατου ορίου, εάν το επιθυμούν. Απομένει η  ψήφισή του από το Ευρωκοινοβούλιο. 


Μιλάμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση που διακηρύσσει την ελευθερία μετακινήσεων και αγαθών στην οικονομία, ίδιους κανόνες, ίσες ευκαιρίες για όλους, ισοτιμία και ισονομία για τα κράτη μέλη κλπ. Ωστόσο εφαρμόζονται άλλα μέτρα και σταθμά. Ακόμη και αν αυτά έχουν γίνει αποδεκτά με τα μνημόνια θα πρέπει να είναι απαράδεκτα για την δήθεν φιλελεύθερη Ευρώπη. Τελικά βλέπουμε ρεαλιστικά και με αποδείξεις πλέον ότι δεν είναι αυτοσκοπός της η ελευθερία και η ισότητα των ανθρώπων αλλά ακόμα μια ηγεμονία όπου κάποιες ομάδες είναι δυνάστες και κάποιες υπόδουλες. Μία σύγχρονη φεουδαρχία.

Ειλικρινά είναι ακατανόητο τι εξυπηρετούν όλες αυτές οι αποφάσεις της Ε.Ε. όταν κράτη όπως η Γερμανία και η Αυστρία απλά δεν έχουν όριο συναλλαγών με μετρητά  και στην Ελλάδα το όριο είναι στα 500 ευρώ. Πόσο δυσκολεύει οικονομικά τις μικρές επιχειρήσεις όταν για κάθε συναλλαγή άνω των 500 ευρώ πρέπει να πληρώνουν και την τράπεζα για την υποτιθέμενη βοήθειά της στην συναλλαγή. Μήπως αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν γνωρίζουν τι κάνουν; Φυσικά και ξέρουν, άρα…. το κάνουν επί σκοπού!!! 
Γιατί όμως;;;
Αν πάνε καλά οι μικρές επιχειρήσεις τότε πάει καλύτερα και η οικονομία του Κράτους και κατ’ επέκταση και η οικονομία της Ε.Ε. 

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος βλέπουμε Έλληνες πολίτες να μεταναστεύουν, όχι απλώς για μια καλύτερη ζωή αλλά για να μπορέσουν να επιβιώσουν!!!! Τέτοιες τακτικές που “στραγγαλίζουν” την οικονομία και δεν αφήνουν περιθώρια στους απλούς πολίτες να ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο,. Διαλύουν την συνοχή του Ελληνικού κράτους που είναι το ίδιο το Έθνος!!!

Ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιους σκοπούς;;; Όποιοι και αν είναι, γίνεται φανερό ότι δεν εξυπηρετούν Αξίες που αναδεικνύουν το Δίκαιο των ανθρώπων. Εξυπηρετούν σκοτεινά ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των πολιτών!!! 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ:

60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Η ερώτηση είναι;;;
Θα το αφήσουμε να γίνει ή θα σταθούμε όρθιοι;;;
Στην “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” μιλάμε για μία πραγματικά ισότιμα ενωμένη Ευρώπη.
Ελεύθερη και δίκαια.
Ανθρωποκεντρική και στηριγμένη σε βάσεις αληθινής δημοκρατίας όπως μόνο οι Έλληνες άνθρωποι πολίτες γνωρίζουν να χτίζουν. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *