“Πάτωσε” ο Μητσοτάκης τα 1200 δις στα ταμεία του κράτους !!!

Γράφει ο Κώστας Παπανικολάου

Ζούμε σε μια αλλοτριωτική κοινωνια, όπου η έλλειψη ελεύθερου χρόνου λόγω των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας και των ασθματικών ρυθμών ζωής που απαιτούνται για την διαβίωση όλων, οδηγεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού να   ενημερώνεται πλέον μερικώς και αποσπασματικά από ευφάνταστους τίτλους και ΄΄πιασάρικες’’ λεζάντες πάνω σε καίρια εσωτερικά και εθνικά ζητήματα.


Η κυβερνητική εξουσία με στόχο να επηρεάσει προς όφελός της την κοινή γνώμη, ωραιοποιεί πλευρές του έργου της, αποκρύπτοντας ή υποβαθμίζοντας στη συνείδηση του πολίτη αρνητικές πτυχές της πολιτικής της. Ο σύγχρονος άνθρωπος έρμαιο της παραπληροφόρησης δεν ενημερώνεται σφαιρικά, έγκαιρα και με αξιοπιστία για το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, δεν διασταυρώνει και δεν ελέγχει κριτικά και λεπτομερώς την κάθε είδηση που ακούει ή διαβάζει στον τύπο, ώστε να κρίνει μέσω της αποδεικτικής διεργασίας αν πρόκειται για αλήθεια ή ψέμα.

        Μετά το περσινό επικοινωνιακό λεκτικό ευφυολόγημα της κυβέρνησης του ΄΄στενού δημοσιονομικού χώρου΄΄ έχουμε καινούργια επικοινωνιακή καραμέλα. Ο πρωθυπουργός  δήλωσε πρόσφατα ότι θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού, ώστε να βρει χρήματα. Για πλημμύρες , ενίσχυση του νοικοκυριού με market pass, επιδόματα θέρμανσης, δώρα Χριστουγέννων, επιδόματα γενικά, τώρα ξύνει τον πάτο του βαρελιού και για τους αγρότες!!!
         ΚΑΙ ΟΜΩΣ!!!Το βαρέλι των εσόδων του κράτους έχει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ κύριε Μητσοτάκη, δηλαδή πάνω από 1000 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. Συγκεκριμένα, στον προϋπολογισμό του 2024 τα έσοδα του Ελληνικού κράτους ανήλθαν στο ποσό του 1.107.649.000.000!!!

Για να φτάσετε να ξύσετε τον πάτο του βαρελιού πρέπει πρώτα να μας μοιράσετε αυτά τα 1000 δις. Και αν δεν είναι πλέον αυτό το ποσό μέσα στο βαρέλι οφείλετε να μας ενημερώσετε λεπτομερώς τι απέγινε.Σίγουρα πάντως δεν δόθηκε στους πολίτες οι οποίοι συνεχίζουν να ζουν με το άγχος της αβεβαιότητας ερχόμενοι καθημερινά αντιμέτωποι με την συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ας δώσει κάτι και στους πολίτες από το βαρέλι που το τρώει όλο η ΑΑΔΕ(Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)-το νομικό μόρφωμα που συστήθηκε στη  χώρα μας το 2016 – που ασκεί στην ουσία την οικονομική πολιτική και εισπράττει όλα τα έσοδα του κράτους ,χωρίς να υπόκειται σε κρατικό έλεγχο.


      Ο απολογισμός του Ελληνικού κράτους μετά την κατάθεση των 600 δις δολαρίων από τον πρόεδρο του πολιτικού φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ κ. Αρτέμη Σώρρα παρουσιάζει τεράστια έσοδα. Το γεγονός αυτό, αν και καθίσταται πασιφανές στους προϋπολογισμούς της χώρας μας από το 2015 μέχρι και σήμερα, κανένα πολιτικό κόμμα και κανένα καθεστωτικό μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν έχει ασχοληθεί κατά περίεργο λόγο με αυτή την πραγματικότητα.

Οι κυβερνήσεις πρέπει και οφείλουν εκ του θεσμικού τους ρόλου να αξιοποιήσουν τα χρήματα αυτά, εφόσον δρουν και νομοθετούν προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών. Αντί αυτού επιλέγουν να αγκαλιάζουν την καρέκλα τους σφιχτά και να εγκληματούν πάνω στον ελληνικό λαό. 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 2022 ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΙΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *