Αγοραστός:“Πήρα εντολές”. Ποιοί τελικά κυβερνούν τη χώρα;

Αγοραστός: “Πήρα εντολές”. Ποίοι τελικά κυβερνούν τη χώρα;

Γράφει ο Κυριάκος Λιακούλης

 Στά πλαίσια της διερεύνησης, και της στοιχειοθέτησης κατηγοριών στους υπευθύνους του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα τέμπη πρίν ένα έτος περίπου, η εισαγγελία πρωτοδικών,

άσκησε ποινική δίωξη στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, για την απόφασή του να μετακινηθούν τα βαγόνια των τρενων, αλλά και να ασφαλτοστρωθεί το σημείο σύγκρουσης στα Τέμπη λίγες μέρες μετά την τραγωδία.


     Ο πρώην περιφερειάρχης σε υπόμνημά του δήλωσε, ότι δεν ενήργησε μόνος, αλλά ότι ακολούθησε συγκεκριμένες εντολές!.

     ’ Συγκεκριμένες εντολές ‘’  σημαίνει πως για συγκεκριμένα πράγματα, κάνω συγκεκριμένες ενέργειες. Άρα δηλαδή έχει εκπονηθεί κάποιο σχέδιο!.

      Με δεδομένο ότι το δυστύχημα συνέβει εντός των ορίων της περιφέρειας Θεσσαλίας όπου άρχει ο περιφερειάρχης, και  ο οποίος εντολές παίρνει μόνο από το περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και τις νόμιμες διαδικασίες, γεννιούνται αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με το ποιός έδωσε αυτές τις εντολές.

       Ποιός θα μπορούσε να ήταν αυτός, που έδωσε εντολή στον περιφερειάρχη να προχωρήσει κατ’ ουσίαν σε αλλοίωση του περιβάλλοντος, και κατ’ επέκταση σε εξαφάνιση στοιχείων?

       Πως δόθηκαν αυτές οι εντολές?  Ήταν γραπτές? Ήταν προφορικές? Ήταν μέσω τηλεφώνου? Από που προήλθαν?  Σε κάθε περίπτωση οφείλει ο περιφερειάρχης να τις δημοσιοποιήσει, διότι εκτός του ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, θα πρέπει να ενημερωθούν και οι πολίτες, για το ποιός είναι αυτός ο ΄΄δυνατότερος΄΄ ώστε να αναγκάζεται ένας περιφερειάρχης να προσβάλει τις νόμιμες διαδικασίες, και να κατηγορείται τώρα για παράβαση καθήκοντος;

      Ακόμη και αν είχαν συμφωνηθεί και αποφασιστεί οι εργασίες παρέμβασης στο χώρο να γίνουν με μηχανήματα της περιφέρειας, και υπό την επίβλεψη της αστυνομίας, η της πυροσβεστικής, η περιφέρεια θα έπρεπε να ήταν εκεί και να επιβλέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή τυχόν παράνομες ενέργειες, οι οποίες θα κατέστρεφαν η θα συγκάλυπταν τα στοιχεία του εγκλήματος.

      Τελικά με την δήλωσή του περί εντολών ο πρώην περιφερειάρχης τι ακριβώς υπαινίσσεται; Ότι υπάρχει κάποιου είδους ιεραρχία που δεν είναι φανερή στους πολίτες ,και η οποία έχει τη δύναμη να ελέγχει θεσμικές θέσεις και ιδιότητες δημοκρατικά εκλεγμένες; Δηλαδή σαν να λέμε ότι η χώρα κυβερνάται από το παρασκήνιο, δημιουργώντας έτσι ανασφάλεια στους πολίτες.

     Οι θεσμοί έχουν συγκεκριμένη λειτουργία στην δημοκρατία. Όταν οι πολίτες αγνοούν τους νόμους και τους κανόνες τότε τα ΜΜΕ και τα κόμματα παρουσιάζουν όποια εικόνα τους βολεύει και οι θεσμοί χειραγωγούνται εύκολα από ιδιοτελή συμφέροντα και σέχτες, με εκβιασμούς, κρυφές συναλλαγές και συμφωνίες που μόνο άδικο και έγκλημα μπορούν να παράγουν. 

        Πρέπει λοιπόν εδώ και τώρα να ενημερωθεί και να ενεργοποιηθεί ο πολίτης για να μην εξαπατάται από τον κάθε τυχοδιώκτη πολιτικάντη και δημοσιογράφο που θέλουν να τον κρατούν υποτελή και ανενεργό. 

     Η Ελλήνων Συνέλευσις στην  ιδρυτική διακήρυξη της, καθιερώνει και στερεώνει το Ελλάνιο Αξιακό σύστημα των δώδεκα αξιών, δεκαοχτώ αρχών και τριών  πολιτειακών νόμων. Οτιδήποτε είναι εκτός αξιακού συστήματος, δεν δύναται να εφαρμοστεί!

     Στο  νόμο της δημοσιότητας ορίζεται ότι κάθε λόγος, πρόθεση, πρόταση, ενέργεια και επιλογή εντός της πολιτείας υποχρεωτικά θα λαμβάνει χώρα δημόσια στο φως και όχι παρασκηνιακά.  

     Το κίνητρο των πράξεών του κάθε πολίτη, των επιλογών του, και των εκφρασεων του, πρέπει να είναι σε δημόσια θέα, και να είναι καταξιωμένο με Αρετή.  

  

  Οι πολίτες μόνο μέσα από την ενεργοποίηση τους, και σύμφωνα πάντα με το αξιακό σύστημα, μπορούν ν’ αλλάξουν όλες αυτές τις ‘’σάπιες’’ πρακτικές διακυβέρνησης τους. Είναι ώριμες οι συνθήκες να συμβεί, και πρέπει να συμβεί!

       Αν όχι τώρα πότε?   Αν όχι εμείς ποιοι?

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *