ΕΦΑΡΜΟΓΗ “ΤΕΛΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ” ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Γράφει ο Γιώργος Καπετανάκης

Στο ήδη βεβαρημένο πολυνομικό οικονομικό σύστημα της χώρας μας, προστέθηκε ακόμα ένας νόμος.

Αναφερόμαστε  στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο ΦΕΚ-Α 204 – ΝΟΜΟΣ 5073,  που πού ψηφίστηκε πρόσφατα από την βουλή. Έτσι από  12-12-2023 είναι πλέον επίσημος νόμος του κράτους, και τέθηκε σε ισχύ από την 01/01/2024 .


        Εδώ και 50 χρόνια ζούμε σε ένα οικονομικό περιβάλλον  διαρκούς ολίσθησης, σε μία μόνιμη προσπάθεια των κυβερνώντων να μας παρουσιάζουν μία εικόνα, το πόσο ευημερούν οι αριθμοί σε αυτή τη χώρα, αλλά αυτό πάντα εναντίον των Ελλήνων φορολογουμένων.

Αυτό που άλλαξε  με την υπογραφή του μνημονίου και με το πρόσχημα του χρέους  ήταν να βρεθούν οι  ελεύθεροι επαγγελματίες σε ακόμα πιο χαμηλή θέση, με συνέπεια το 50% αυτών, να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και οι υπόλοιποι να ψάχνουν λύσεις για να επιβιώσουν.

      Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έριξαν την χαριστική βολή στον κόσμο των ελευθέρων επαγγελματιών. Συρρικνώνοντας έτσι, ακόμα περισσότερο τις  μικρές   και οικογενειακές επιχειρήσεις, αφήνοντας όμως έξω τις μεγάλες που κατέχουν την μερίδα του λέοντος.

      Ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι στόχος είναι η είσπραξη περίπου 550 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, την  ώρα που ο απολεσθέν φόρος λόγω της παραοικονομίας εκτιμάται σε περίπου 10 δις Ευρώ. Και οπωσδήποτε αυτή η τεράστια απώλεια δεν οφείλεται στους μικρομεσαίους ελ. επαγγελματίες.

Για 12 ολόκληρα χρόνια οι τέσσερις συστημικές τράπεζες δεν φορολογούνται, γιατί πολύ απλά είναι στον αναβαλλόμενο φόρο και μάλιστα με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Το οξύμωρο είναι ότι οι ίδιες οι τράπεζες δηλώνουν κέρδη 5 δισ ευρώ.

Υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα νομικές οντότητες που πληρώνουν μηδενικό (0%) φόρο εκτός από αυτές του δικού μας κράτους; 

Υπάρχει το Κ.Ι.Σ. (κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο) η οποία είναι μία από αυτές τις νομικές οντότητες. Μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες σε αυτό, όπως και πρόσωπα που είναι μέλη του, δεν φορολογούνται, όπως δηλώνεται και σε νόμο που αφορά τις Νομικές Οντότητες Δημοσίου Δικαίου.

Οι τράπεζες, οι οποίες πλέον έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού επιχειρηματικά, και το Κ.Ι.Σ. με τις επιχειρήσεις και τα μέλη που είναι στους κόλπους του ελέγχουν σχεδόν το 70% της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Με την απαλλαγή τους από την καταβολή φόρων, μόνο παράσιτα είναι που απομυζούν τον πλούτο των Ελλήνων. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με τη συλλογή των φόρων, αλλά με την αναδιάρθρωση της Ελληνικής οικονομίας στα δικά τους μέτρα.

         Φαίνεται ξεκάθαρα το σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα αδιέξοδα που οδηγούνται μέσα στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον της Ελληνικής οικονομίας. Και είναι επιδίωξή του να περιοριστεί και στο τέλος να εκμηδενιστεί η ελεύθερη δραστηριότητα την οποία διαφημίζουν παραπλανητικά ότι την στηρίζουν. Ωστόσο ο απόλυτος και ασφυκτικός έλεγχος του καθεστώτος εξαπλώνεται παντού και πνίγει τα πάντα που δεν μπαίνουν κάτω από την δυναστευτική επικυριαρχία του. 

Και εδώ το καθεστώς επιδεικνύει μία μανιώδη συμπεριφορά απέναντι στην λέξη “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”. Η ελευθερία είναι μια από τις 12 αξίες η οποία θέτει τον άνθρωπο σε απεριόριστη και διαρκή δυνατότητα δυναμικής, και πρωτίστως βουληματικής πορείας προς την αναζήτηση και εφαρμογή από μέρους του αρχών με την μεγαλύτερη κατά το δυνατόν νομοτελειακή προσέγγιση.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι – η ελευθερία – το ελεύθερος – πονάει και πονάει πολύ και πρέπει να την εξαφανίσουν όπως και οποιαδήποτε αντισταση.   Όλα αυτά τα καρκινώματα πρέπει να τα τελειώσουμε μια και δια παντός.

Πρέπει να αναδομηθεί το υπουργείο οικονομικών εκ θεμελίων. Να γίνει μία υπηρεσία που θα υπηρετεί την μέσω φόρου ανταποδοτική διαδικασία της πολιτείας προς τον πολίτη. Να σταματήσει αυτό το χάος της πολυνομίας, που το μόνο που προσφέρει είναι να δημιουργεί την διαφθορά, την διαπλοκή, την συναλλαγή που γίνεται κάτω από το τραπέζι με συνέπεια να καταδυναστεύεται ο πολίτης.

Να τελειώσει το φαινόμενο όπου ομάδες, συντεχνίες, λέσχες να έχουν ποιο προνομιούχα θέση μέσα στην Ελληνική πολιτεία από τον ίδιο τον Έλληνα πολίτη. Φαινόμενα όπως διάφορες κοινότητες αλλοεθνών μέσα στην πολιτεία, να είναι φορείς Δημοσίου Δικαίου και να έχουν ιδιαίτερα προνόμια φορολογικά, ιδιοκτησιακά και να χαίρουν ασυλιας.

Είναι πραγματικά άδικο να επιτρέπουμε να συμβαίνουν αυτά σήμερα στην χώρα μας.

Πόσο άδικο ακόμα μπορούμε να αντέξουμε;

Ας μην το ρίχνουμε στην τύχη, η επιλογή είναι δική μας. Η “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” έχει τον νόμιμο και ολοκληρωμένο τρόπο να απαλλάξει  τον Έλληνα πολίτη  από όλα αυτά που τον ταλαιπωρούν και τον καταδυναστεύουν. Με μία πολιτική που θα φέρει την πραγματική μεταρρύθμιση και την αναγέννηση την οικονομίας της χώρας μας.

 12 ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *