Πακτωλός για Ουκρανία. Ενώ οι ΄Ελληνες πτωχεύουν και η Ελλάδα ξεπουλιέται.

Γράφει ο Κυριάκος Λιακούλης

         Το  Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο  στην συνεδρίασή του στις 27/02/2024, ενέκρινε την αναθεώρηση του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της   Ε.Ε. γνωστού  και ως ΄΄Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.  Η αναθεώρηση αυτή, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει κι έναν μηχανισμό στήριξης, ύψους 50 δισ. ευρώ για την μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ουκρανίας.  


Με δεδομένο ότι μέχρι τώρα διοχετευθηκαν  προς την Ουκρανία, ως οικονομική, ανθρωπιστική, και στρατιωτική στήριξη άλλα 88 δισ. ευρώ, το ποσό βοήθειας προς τη χώρα αυτή, εκτινάσσεται στα 138 δισ.ευρώ.  Σε αυτά προστίθεται και η αποστολή πολεμικου υλικού από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης και από την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία δεν είναι  μέλος της Ε.Ε. ενώ έχει μπει σε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας, τον Ιούνιο του 2022.

       Στην ομιλία της δε η πρόεδρος της κομισιον, δήλωσε  ότι η Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια απέδειξε ότι στηρίζει, και θα στηρίξει αυτή τη χώρα για όσο χρειαστεί.  Δηλαδή καλείται όλη η Ε.Ε. να επενδύσει χρήμα σε ένα κράτος, που δεν είναι μέλος της. 

 Δεν είδαμε όμως την Ε.Ε. να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και αλληλεγγύη, για άλλα κράτη μέλη της, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, και τα οποία βρίσκονται στα νοτιοανατολικά σύνορά της, μια περιοχή που χαρακτηρίζεται ως πυριτιδαποθήκη.

       Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος ως ισότιμα μέλη και εταίροι της Ε.Ε.,παρότι βρίσκονται  στα σύνορά της και είναι κάτω από μια διαρκή απειλή από όμορες χώρες μη μέλη, δεν στηρίχτηκαν ποτέ ούτε στο ελάχιστο.

       Αναγκάζεται  η χώρα  μας, να δαπανά τεράστια ποσά για την άμυνά της, ενώ ο λαός της στοχευμένα η μη, βρίσκεται σε διαδικασία φτωχοποίησης.

       Η Κύπρος πάλι που η μισή βρίσκεται υπό στρατιωτική κατοχή, απειλείται συνεχώς χωρίς να έχει βοηθηθεί ούτε χρηματικά, ούτε στρατιωτικά.

      Οι Ευρωβουλευτές μας, δεν συναισθάνθηκαν ποτέ το βάρος της χώρας που εκπροσωπούν, και δεν αξίωσαν την ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των χωρών μελών.

      Τελικά βλέπουμε μια Ε.Ε. που δεν λειτουργεί αλληλέγγυα προς τα κράτη μέλη της προκειμένου αυτά να ισχυροποιηθούν, αλλά προς όφελος κάποιων συμφερόντων και ισχυρών οικονομικών ΄΄ λόμπι΄΄  τα οποία και χειραγωγούν  την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης.

      Λειτουργεί δηλαδή η  Ε.Ε.  χωρίς ορθή διαχείριση του δικαίου,  δημιουργώντας έτσι συνεχώς άδικο.

      Κάποια στιγμή, θα πρέπει η Ε.Ε. να κριθεί για τις μέχρι τώρα αποφάσεις της. Θα πρέπει δηλαδή να ελεγχθεί  από την αρχή το κοινοπρακτικό και η σύμβαση, βάσει της οποίας κάθε χώρα εισήλθε ως ισότιμο μέλος στην κοινοπραξία, και κατά πόσο αυτά εφαρμόστηκαν. 

       Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να εισέλθουν στην ευρωβουλή πρόσωπα απαγκιστρωμένα από κάθε κομματικό μηχανισμό, και ικανά να το πράξουν.

       Η Ελλήνων Συνέλευσις, διαθέτει  στις τάξεις της τέτοια πρόσωπα τα οποία έχουν τη θέληση, την ικανότητα, την δύναμη και κυρίως τη γνώση για το πως θα το κάνουν.  Η δυνατότητα αυτή θα πρέπει να τους δοθεί στις προσεχείς ευρωεκλογές του Ιουνίου. Είναι κατάλληλες οι συνθήκες πλέον, να σταλούν  στην  Ευρωβουλή  βουλευτές, οι οποίοι θα μπορουν να διαμορφώσουν πολιτικές για τον ίδιο τον άνθρωπο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σχεδόν όλοι οι νόμοι, παράγονται κάτω από την άδεια και επίβλεψη της Ε.Ε.

      Είναι  επιτακτική ανάγκη να συστρατευθούν όλοι οι πολίτες.  Πρέπει ν αφήσουν στην άκρη όλες τις κομματικές διαφορές, και ομόνοα και συντονισμένα να ψηφίσουν τον μοναδικό πολιτικό φορέα του έθνους.

       Άλλωστε οι επιλογές των ίδιων κομματικών σχηματισμών συνεχώς, έφεραν τη χώρα και τον Έλληνα  στην κατάσταση που βιώνει σήμερα.  Η αποχή από τις εκλογές είναι και συνενοχή, για όλα όσα ζούμε σήμερα. Δεν πρέπει να ξεχνά ο πολίτης, ότι η ψήφος του είναι η δύναμή του, είναι η εξουσιοδότησή του. Επιβάλλεται αυτή τη φορά να τη διοχετεύσει στον καταλληλότερο να την διαχειριστεί.

      Η ψήφος στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ είναι μονόδρομος πλέον.

Κρίσιμη δημοσιονομική στήριξη για την Ουκρανία 

Στήριξη της Ε.Ε. στην Ουκρανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *