Ασταμάτητο το βύθισμα στα χρέη. Περισσότεροι οι φτωχοί Έλληνες.

Γράφει ο Στέφανος Βασιλείου

Η Περιβόητη “ανάπτυξη” μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στη δίνη των χρεών. Οι κομματικές κυβερνήσεις όλες ανεξαιρέτως λένε ότι μας οδηγούν σε ένα δήθεν “φως στο τούνελ” αλλά  έχουν βάλει στόχο στην διαδρομή να μας εξαθλιώσουν και να μετατρέψουν τους πάντες σε “ευάλωτους”.


 Το μνημόνιο υποτίθεται ήρθε σαν “ευλογία” (να μας σώσει) αλλά συνεχίζουμε να πτωχεύουμε.

 Η αύξηση των χρεών χρόνο με τον χρόνο σημαίνει περισσότερους φτωχούς πολίτες και οι κυβερνώντες τους αποκαλούν ευηχα “ευάλωτους” για να τους χρυσώσουν το χάπι.

 Λύση: Η κατάθεση των 600 που βρίσκονται από το 2015 σε όλους τους προϋπολογισμούς και έχουν  ως στόχο  την αποτροπή της εξαθλίωσης και την απελευθερωση των Ελλήνων.

Στα 402,9 δις. ευρώ έφτασε το δημόσιο χρέος του κεντρικού κράτους, συν τα κρυφά χρέη, παρά το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, καθώς επίσης με το ιδιωτικό στα 387 δις. ευρώ παρά τους πλειστηριασμούς, από 345 δις. και 333 δις αντίστοιχα το 2019, μόνο σε καλό δρόμο δεν είναι η οικονομία μας.

Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών σε απάντηση ερωτήματος βουλευτή, το συνολικό ιδιωτικό χρέος ανερχόταν στα 387 δις. ευρώ στα τέλη Ιουνίου του 2023, εκ των οποίων τα 236 δις. ήταν κόκκινο-δηλαδή μη εξυπηρετούμενο.

Για σύγκριση, το 2019 ήταν στα 333 δις. με το κόκκινο στα 233 δις ευρώ, το 2020 στα 342 δις. με το κόκκινο στα 233 δις. ευρώ, το 2021 ήταν 376 δις. και 251 δις. αντίστοιχα, ενώ το 2022 ήταν 383 δις. με το κόκκινο στα 243 δις.

Βλέπουμε μια σημαντική αύξηση του συνολικού ιδιωτικού χρέους το 2023 σε σχέση με το 2019 κατά 54 δις. ευρώ, καθώς και μια μικρή αύξηση του κόκκινου κατά 3 δις.- γεγονότα εξαιρετικά ανησυχητικά, αν λάβει κανείς υπ’όψιν ότι έχουν μεσολαβήσει κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και απομειώσεις (=διαγραφές) δανείων από τους servicers και τις τράπεζες.

Η περιβόητη ΄΄ανάπτυξη΄΄ μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στη δίνη των χρεών. Οι κομματικές κυβερνήσεις όλες ανεξαιρέτως λένε ότι μας οδηγούν σε ενα δήθεν ΄΄φως στο τούνελ΄΄ αλλά έχουν βάλει στόχο στην διαδρομή να μας εξαθλιώσουν και να μετατρέψουν τους πάντες σε ΄΄ευάλωτους΄΄.

Η αύξηση των χρεών χρόνο με τον χρόνο σημαίνει περισσότερους φτωχούς πολίτες και οι κυβερνώντες τους αποκαλούν εύηχα ΄΄ευάλωτους΄΄ για να τους χρυσώσουν το χάπι ενώ την ίδια στιγμή σύσσωμη η βουλή έχει ψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό με τον νόμο 5077/2023 (ΦΕΚ Α 209 -18.12.23) που ξεπερνά το 1 Τρισεκατομμύριο ευρώ. 

Εύλογα διερωτάται κανείς γιατί δεν κάνουν χρήση αυτών των χρημάτων να ξεχρεώσουμε… Γιατί δεν διατίθενται από αυτά τα κεφάλαια για την ανακούφιση του Έλληνα πολίτη και την ελάφρυνση του από όλη την φορολογική λαίλαπα; Γιατί δεν στηρίζεται ο πρωτογενής τομέας; Γιατί η αντιπολίτευση δεν μιλάει; Υπάρχει αντιπολίτευση; 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κρατικός προϋπολογισμός μέχρι το 2015 δεν ξεπερνούσε τα 120 δις. ευρώ, όπου σύμφωνα με την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου επί του κρατικού απολογισμού εσόδων-εξόδων για το 2015 εκτοξεύτηκε κατά 614,54%  ήτοι 600 δις πάνω από τα προϋπολογισθέντα λόγο βραχυπρόθεσμου  εσωτερικού δανεισμού και ενώ ρωτήθηκε ο οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους δεν παρείχε ποτέ επαρκή πληροφόρηση να εξακριβωθεί από που προκύπτει αυτός ο εσωτερικός δανεισμός ο οποίος δεν προσμετράται στο επίσημο χρέος και πως αξιοποιήθηκε.

Για να αντιληφθούμε τις διαστάσεις αυτού του τεράστιου σκανδάλου φανταστείτε ότι η Ελλάδα που μας την παρουσιάζουν χρεωμένη, φτωχή και ΄΄ψωροκώσταινα΄΄ έχει προϋπολογισμό σχεδόν διπλάσιο από αυτόν της Γερμανίας που υποτίθεται είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη.

Ρωτήθηκαν όλοι οι κρατικοί θεσμοί (υπουργός οικονομικών, πρωθυπουργός, οικονομολόγοι, κτλ.)  τι συμβαίνει με αυτά τα τεράστια ποσά και κανένας δεν απάντησε, έφτασαν δε να μιλούν και για πλαστότητα των κρατικών προυπολογισμων που οι ίδιοι υπογράφουν. Η περιουσία των 600 δις είναι εγγεγραμμένη στα οικονομικά στοιχεία του κράτους κι αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. 

Ο εμπαιγμός των Ελλήνων πολιτών συνεχίζεται από όλους τους κομματικούς φορείς. Απέναντι στο εχθρικό κομματικό καθεστώς βρίσκεται μόνο ο πολιτικός φορέας “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”που συμμετέχει στις τελευταίες πέντε εκλογικές διαδικασίες. Καλεί και προσκαλεί όλους σε μια συνένωση και συστράτευση, να πάρουν οι Έλληνες την πατρίδα στα χέρια τους για να γίνει επιτέλους χρήση αυτών των 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ που έχει καταθέσει ο πρόεδρός της Αρτέμης Σώρρας από το 2012, για την διαγραφή τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού χρέους. 

Είναι η μόνη λύση για να απελευθερωθούμε από όλα τα χρέη, να εχουμε μια εύρωστη οικονομία και αν το θέλετε να κάνουμε επιτέλους ένα ταμείο με όλους αυτούς που μας λένε ότι τους χρωστάμε καθώς μέχρι σήμερα κανένας δεν μας απέδειξε πως δημιουργήθηκε αυτό το υποτιθέμενο χρέος  και πως έφτασε στις μερες να έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό. Τώρα υπάρχουν τα κεφάλαια για να μπορέσουμε να το κάνουμε πράξη αλλά αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι δεν έχουν την  πολιτική βούληση.

Από το 2015 μέχρι και σήμερα εγγράφουν τα 600 δις. $ τόσο στους προϋπολογισμούς όσο και στους απολογισμούς-ισολογισμούς με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα τεράστια έσοδα του ελληνικού κράτους την στιγμή που επιλέγουν να  γενοκτονούν τους Ελληνες διά οικονομικού “στραγγαλισμού”.    

Βρισκόμαστε ακόμη μια φορά σε προεκλογική περίοδο. Οι ευρωεκλογές είναι προ των πυλών. Οι ευκαιρίες και ο χρόνος στενεύουν θανάσιμα. Πρέπει να δούμε στην ουσία τις θέσεις της “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” και να απαξιώσουμε όλους αυτούς που δήθεν θέλουν το καλό μας. Διαπιστώνουμε ότι ναι υπάρχει λύση που σταματά την πτωτική πορεία που τεχνηέντως μας έχουν βάλει πουλώντας μας μία θανατηφόρα “σωτηρία”.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *