Γελοία αποποίηση ευθυνών στην συγκάλυψη και αποπροσανατολισμός

Γράφει ο Κώστας Παπανικολάου

Ο γνωστός εργολάβος αντινόησης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναλαμβάνει ακόμα μια φορά να αποπροσανατολίσει τους πολίτες για την παράτυπη και αντικανονική διαδικασία έρευνας του θανατηφόρου δυστυχήματος αλλα και απομακρύνει τα προσοχή από την ουσία της υπόθεσης. Και η ουσία είναι ότι στο Ελληνικό κράτος τα πάντα έχουν διαφθαρεί και οι υπόγειες διαδικασίες δίνουν και παίρνουν. Το άφησαν να καταντήσει ένα κράτος αδύνατον να σταθεί άνθρωπος.


Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, τα στοιχεία που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας με την κινητοποίηση κυρίως των συγγενών των δολοφονημένων συμπολιτών μας και όχι με τις ενέργειες των αρμόδιων θεσμών του κράτους, ως όφειλαν εκ του θεσμικού τους ρόλου, αποδεικνύουν την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται από την κυβέρνηση. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κανένα πόρισμα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που να εξηγεί τι προκάλεσε τα χημικά εγκαύματα των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο χώρο του δυστυχήματος ούτε τι προκάλεσε τη μεγάλη και αδικαιολόγητη έκρηξη σε συνδυασμό με την ανάπτυξη θερμοκρασιών που έλιωσε τα σίδερα των βαγονιών και εξαϋλωσε ανθρώπινα σώματα. Πού είναι όλα αυτά από μεριά της πολιτείας; Πατάει εκεί, λοιπόν, ο Άδωνις Γεωργιάδης και δηλώνει άγνοια λέγοντας ό,τι θέλει..

Με περίσσιο θράσος ισχυρίζεται ότι το μπάζωμα του χώρου πραγματοποιήθηκε για να σηκώσουν οι γερανοί τα βαγόνια, όμως τα βίντεο και οι φωτογραφίες λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα ανυψωτικά μηχανήματα εργαζόντουσαν κανονικά, χωρίς να έχει γίνει διαμόρφωση του χώρου – μπάζωμα. Δίχως ίχνος σεβασμού στις αθώες δολοφονημένες ψυχές και στους συγγενείς τους ψεύδεται ασύστολα, για να μας πείσει πως η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν φέρουν καμία ευθύνη.

ΜΑ ΠΏΣ ΜΠΟΡΟΎΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΔΊΚΑΙΟ ΑΠΌ ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΌΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ;

Έχουμε ένα κράτος πανέτοιμο ανά πάσα στιγμή να συγκαλύπτει οτιδήποτε και σε οποιοδήποτε τομέα, για ό,τι συμβαίνει, έχει συμβεί και θα συμβεί. Κοροϊδεύουν και ψεύδονται με συνθήματα <<κάθαρση, επανίδρυση, διαφάνεια, διαύγεια>> και άλλους βαρύγδουπους τίτλους. Σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού μας βίου επικρατεί σήψη και αρρώστια.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουμε ενεργοί πολίτες συμμετέχοντας κρίσεως και αρχής, ώστε να εγκαθιδρυθεί η πραγματική δημοκρατία στη χώρα μας με εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών στη δημόσια διοίκηση που θα υλοποιούν τη βούληση της πλειοψηφίας χωρίς βουλευτική ασυλία και με δικαστική εξουσία η οποία θα είναι ανεξάρτητη και δεν θα διορίζονται οι επικεφαλής της από την εκάστοτε κυβέρνηση, αποκλείοντας τη συγκάλυψη εγκλημάτων.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Έχουμε τη δυνατότητα από τα τεράστια κεφάλαια που διαθέτουμε ως Έθνος να χρηματοδοτήσουμε την αναδόμηση όλων των υποδομών της χώρας, καθώς και τη δημιουργία υπερσύγχρονου και ασφαλούς σιδηροδρομικού δικτύου, ώστε να μη συμβούν ξανά στο μέλλον ανάλογα δυστυχήματα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *