ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

     

  Ήταν   27 Αυγούστου το 2021,  όταν ο πρόεδρος της βουλής κύριος Τασούλας, απευθυνόμενος  προς τον Αμερικανό γερουσιαστή  κύριο Μενέντεζ, και προσφέροντάς του συμβολικά έναν χάρτη της Ελλάδας, του είπε το εξής   ‘’ Από την Κέρκυρα  μέχρι το Καστελόριζο και από την Κρήτη μέχρι την Θράκη σας παραδίδουμε την Ελλάδα σήμερα στα χέρια σας,  και είμαι σίγουρος πως είναι σε καλά χέρια.’’


       Δυόμιση  χρόνια αργότερα, και αφού προηγήθηκαν διαβουλεύσεις και έπεσαν οι απαραίτητες υπογραφές για δύο μνημόνια συνεργασίας, σε Ουάσιγκτον και Αθήνα,  ψηφίστηκε στην Ελληνική βουλή, η συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Αμερικανούς, όπου τους επιτρέπει να παίρνουν και να τοποθετούν στο δικό τους  στρατό,  Ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό. 

Δηλαδή Έλληνες  αξιωματικοί,  θα υπάγονται απευθείας  στον Αμερικανικό στρατό, και θα τελούν υπό τις διαταγές Αμερικανών διοικητών.  Η τοποθέτηση δε, θα γίνεται σε μονάδες του στρατού των ΗΠΑ  και  στην Ευρώπη,  για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

  Βλέπουμε δηλαδή κι εδώ, να εφαρμόζεται η πάγια τακτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, πρώτα να υπογράφονται μνημόνια και ύστερα να έρχονται στη βουλή προς συζήτηση. Ενώ η επικύρωσή τους είναι δεδομένη!

      Τα  δύο μνημόνια συνεργασίας, έχουν συναφθεί μεταξύ των υπουργείων Εθνικής άμυνας των δύο χωρών. Σ’ αυτά βέβαια υπάρχει η δέσμευση ότι δεν θα συμμετέχουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, σε πολεμικές συγκρούσεις των Αμερικανών, αλλά αφήνεται ένα παράθυρο ανοιχτό στο άρθρο 35, όπου αναφέρεται ότι για να συμμετέχουν οι Έλληνες σε Αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, θα απαιτείται έγγραφη εξουσιοδότηση και των δύο  κρατών, προκειμένου να υπάρξει παρέκκλιση αυτής  της δέσμευσης.

      Ο  προβληματισμός που εγείρεται τώρα, είναι ότι η απόφαση για την έγγραφη αυτή εξουσιοδότηση,  δεν λαμβάνεται σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο κατόπιν συζήτησης στη βουλή, αλλά εκχωρείται στο υπουργείο Εθνικής άμυνας.

      Στο  μνημόνιο συνεργασίας, αναφέρεται επίσης ότι το προσωπικό που θα μετατεθεί στον στρατό των ΗΠΑ, θα αποκτήσει επιχειρησιακή εμπειρογνωσία, και τεχνικές γνώσεις. Το ερώτημα που προκύπτει τώρα, είναι πως θα συμβεί αυτό, αν το Ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό δεν λάβει μέρος σε πραγματικές εχθροπραξίες;   Άρα η εξουσιοδότηση των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

    Στα προαπαιτούμενα τώρα για την επιλογή των αξιωματικών που θα σταλούν, βλέπουμε ότι απαιτούνται αυξημένα προσόντα, καθώς ζητούν εμπειρία σε ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κ.λ.π. Αιτούνται δηλαδή, την αφρόκρεμα κατά κάποιο λόγο των Ελλήνων αξιωματικών.

    Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου επίσης, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι σκοπός αυτής της συνεργασίας, είναι και η διασύνδεση με την τμηματική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, και η οποία αποτελεί εθνική υποχρέωση της Ελλάδος, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

    Η  υποχρέωση της Ελλάδας έναντι του ΝΑΤΟ, τονίζεται ιδιαίτερα. Τι γίνεται όμως με την υποχρέωση του ΝΑΤΟ, έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου;  Από την εποχή που γίναμε μέλη του ΝΑΤΟ, έχουμε παραδώσει γη και ύδωρ σ’ αυτό, χωρίς όμως να έχουμε εισπράξει αντίστοιχα οφέλη.

    Έτσι  λοιπόν μετά την μερική αποστρατικοποίηση των νησιών, που είναι και η πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας, και το άδειασμα πολλών αποθηκών με πολεμικό υλικό, το οποίο διοχετεύθηκε προς την Ουκρανία φανερά και όχι εν κρυπτώ, σύμφωνα με τη δήλωση του υφυπουργού άμυνας κυρίου Κεφαλογιάννη, έχουμε τώρα και την φυγή ικανών αξιωματικών προς το στρατό των ΗΠΑ.

    Άρα τι μένει στη χώρα μας;   Τι άμυνα έχουμε; Τι πολεμικό υλικό υπάρχει;

    Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η χώρα μας αποδυναμώνεται. Η αποδυνάμωση αυτή, συμβαίνει σ΄ ένα καίριο χρονικά σημείο, όπου το διεθνές πολεμικό κλίμα στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης επιδεινώνεται.

     Η κατάσταση αυτή της αποδυνάμωσης  της χώρας μας, μπορεί να αντιστραφεί μόνο με απόφαση του Ελληνικού λαού. Πρέπει οι πολίτες ν΄αντιληφθούν τη σοβαρότητα αυτής της στρατιωτικής εξασθένησης, και μέσα από νόμιμες διαδικασίες, να αντιστρέψουν την κατάσταση, και να την μετουσιώσουν σε ενδυνάμωση.

 Η Ελλήνων Συνέλευσις στην ιδρυτική της διακήρυξη, και στο πρόγραμμά της για τις ένοπλες δυνάμεις, αναλύει όλες εκείνες τις παρεμβάσεις, οι οποίες θα καταστήσουν την χώρα μας ασφαλή, και απρόσιτη σε κάθε εχθρό που την επιβουλεύεται. Η ασφάλεια της χώρας στην Ελλήνων πολιτεία, θα ειναι ΄΄ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ΄΄.

     Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, η Ελλήνων Συνέλευσις πρέπει να εισέλθει στην Ευρωβουλή. Η ψήφος των πολιτών είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Επιβάλλεται  αυτή τη φορά, να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη άξιοι και ικανοί ΕΛΛΗΝΕΣ. Έλληνες  οι οποίοι έχουν το σθένος και τη δύναμη πλέον, όχι να αντισταθούν, αλλά να διαμορφώσουν εξελίξεις.

     Η Ελλάδα πρέπει να εκπροσωπηθεί με το έθνος της ενωμένο, και όχι κομματιασμένο όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

      Είναι αναγκαίο λοιπόν, η αρχή να γίνει από την ΕΥΡΩΠΗ.

     ΛΙΑΚΟΥΛΗΣ   ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *