ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Γιώργος Ταγκούλης

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε  η Eurostat για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα  η οποία  βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρωζώνης.


Προξενεί εντύπωση, σε σχέση με το κόστος τού ωρομίσθιου στα 15,7 ευρώ τού Έλληνα εργαζόμενου, το αντίστοιχο στο κρατίδιο του  Δουκάτου του Λουξεμβουργου όπου το ωρομίσθιο εκεί να είναι στα 53,9 ευρώ! Με το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας της βασίζεται στο μυστικοπαθή χρηματοπιστωτικό του τομέα! Είναι ένα κρατίδιο το οποίο δεν παράγει τίποτα παρά του ότι εδράζονται πάρα πολλά από τα γραφεία της Ε.Ε. και μέσω του τραπεζικού τομέα του έχει άμεση πρόσβαση και εκμεταλλεύεται τον τεράστιο πλούτο των χωρών-μελών. 

Το Ελληνικό δημόσιο χρέος το 2010 ήταν στο 120%  του ΑΕΠ κοντά στα 230 δις, είχαμε δήθεν και σοβαρό πρόβλημα με χρέος 340 δις, μα πως δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη; λέτε να τα σπατάλησαν οι Έλληνες εργαζόμενοι; Μα και τότε είχαμε τους πιο χαμηλούς μισθούς της Ευρώπης, άρα να μας πουν τι ήταν αυτά τα δάνεια, που πήγαν αυτά τα δάνεια και τελικά ας μας δείξουν και το όποιο χρεωστικό ομόλογο για να το γνωρίσουμε όλοι μας γιατί εμείς το αποπληρώνουμε.

Έτσι μ’ αυτά κι μ’ αυτά και γιατί έτσι θέλουν, ΄΄επειδή η οικονομία μας ήταν άρρωστη και γεννούσε μόνο χρέη΄΄, ενταχθήκαμε στο μνημόνιο με τα πλαστογραφημένα στοιχεία τού επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου που φυγαδεύτηκε στην Ευρώπη στην φίλη μας την Γερμανία !

       12 έτη μετά και με το μνημόνιο παρόν, μείωσαν μισθούς, ξεπούλησαν λιμάνια, τρένα αεροδρόμια, τους πάντες και τα πάντα, με το ΑΕΠ να  βρίσκεται στα 195 δις, με το χρέος όχι μόνο να μη έχει μειωθεί, αλλά να έχει εκτιναχθεί άνω των 400 δις, και μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την κατακόρυφη αύξηση  των αγαθών, ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, συγκοινωνιών και όλων των φόρων όπως και των δεκάδων νέων που ψηφίστηκαν. 

Σήμερα μπορεί ο καθένας εύκολα να συμπεράνει ότι το μνημόνιο μάς έστιψε  μάς διέλυσε και ότι τελικά δεν ήταν ευλογία για τον λαό, αλλά είχε πολιτική σκοπιμότητα με ξένο κόουτς καμουφλαρισμένο πίσω από τους εδώ πολιτικούς μας. Κομπάζουν για την μείωση της ανεργίας αλλά παραβλέπουν την φυγή  1.000.000 Ελλήνων στο εξωτερικό για εύρεση δουλειάς που μείωσε απότομα την προσφερόμενη εργασία στην χώρα μας. Το έγκλημα γίνεται μεγαλύτερο καθώς βρήκαν την ευκαιρία να φέρνουν εδώ καραβιές λαθραίου ελληνοποιημένου  “εργατικού δυναμικού” που υποβαθμίζει και αλλοιώνει την χώρα. 

 Όλα αυτά γιατί να μας συμβαίνουν; Γιατί να έχουμε μισθούς πείνας; Γιατί να μη μπορούμε να βιοποριστούμε; Όταν την ίδια στιγμή τα έσοδα στους προϋπολογισμούς μετά την κατάθεση των 600 δις είναι οι μεγαλύτεροι στην Ευρώπη, και θα έπρεπε να  σβήνουν το χρέος, την φτώχεια και τον διωγμό από την χώρα μας;

Και εδώ η Ελλήνων Συνέλευσις μιλά για διαχείριση του αποδεδειγμένου πλούτου μας και όχι για την διαχείριση χρέους όπως μας συνήθισαν από την επανασύσταση του Ελληνικού κράτους.

Μιλά για μισθό που η αγοραστική του δύναμη θα είναι στο 50% του κόστους ζωής, με το άλλο μισό να το διαχειριστεί όπως θέλει για μια αξιοπρεπή διαβίωση. 

Μιλά για πραγματική ανάπτυξη και όχι λόγια του αέρα.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *