POS- Εκβιασμός απειλές και ο επιθανάτιος ρόγχος για επαγγελματίες και  επιχειρήσεις.

Γράφει ο Γιώργος Ταγκούλης

Ένα νέο μέτρο έκανε την εμφάνιση του με την επιβολή του νόμου Α. 1137 /06-09-2023 κατόπιν απόφασης της ΑΑΔΕ. Tο κράτος έβαλε στην ζωή μας την ηλεκτρονική κάρτα πληρωμής όλων των αγαθών όλες οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω των τερματικών POS, σταδιακά έως την ολοκλήρωση κατάργησης των μετρητών.


Οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες και όσοι έχουν απομείνει χαροπαλεύουν και προσπαθούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια όσον αφορά την βιωσιμότητα τους, υποχρεούνται βάσει του συγκεκριμένου νόμου να εφαρμόσουν το μέτρο απειλούμενοι με πρόστιμα που αγγίζουν τα 10.000 ευρώ!

Το κράτος έχει βρει τον τρόπο και όταν θέλει να περάσει το οποιοδήποτε μέτρο να λειτουργεί εκβιαστικά και τρομοκρατικά απέναντι στους πολίτες. Έτσι έγινε τώρα και στους ελεύθερους επαγγελματίες, έτσι και στις μικρές επιχειρήσεις, λαϊκές αγορές κ.τ.λ. με βασικότερο λόγο την διευκόλυνση των συναλλαγών και την πάταξη της φοροδιαφυγής που θα αποφέρει αύξηση των δημοσίων εσόδων. Είναι όμως έτσι;

Η διευκόλυνση αυτή παρέχεται από το κράτος μας με το αζημίωτο στα των ιδιωτικών συμφερόντων πιστωτικά ιδρύματα – τράπεζες όπου από εκεί περνούν όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μας.

Χωρίς να το θέλει η επιχείρηση , ο ελεύθερος επαγγελματίας ο πολίτης η κάθε συναλλαγή που γίνεται χρεώνεται με προμήθεια υπέρ των τραπεζών με 0,5% !!! Ο επιθανάτιος ρόγχος της πραγματικής οικονομίας με την συσσώρευση του πλούτου στα τραπεζικά ιδρύματα είναι πραγματικότητα. Φαντάσου πόσες συναλλαγές γίνονται καθημερινά και για την συντήρηση των POS το ετήσιο κόστος στα 120 ευρώ.

Είναι και άλλα πολλά αλλά αυτά είναι αρκετά να καταλάβουμε ότι στην δικιά σου εργασία στην δική σου επιχείρηση η ΑΑΔΕ μας έβαλε συνεταιράκια τους τραπεζίτες που στην κοινώς καθομιλουμένη λέγονται και νταβατζήδες. Τεράστια λοιπόν τα κέρδη που αποκομίζουν οι ιδιωτικές τράπεζες.

Το κράτος μας αν ήταν να προστατεύσει και να διαφυλάξει τα δημόσια έσοδα του, έπρεπε να έχει το δικό του πιστωτικό ίδρυμα  μια τράπεζα αμιγώς Ελληνική και όχι τους ξενόφερτους ιδιοκτήτες τραπεζίτες Ρότσιλντ δημιουργώντας ένα παρακρατικό μηχανισμό που μας εμφανίστηκε από την αρχή του νεοσύστατου κράτους με το να δολοφονούν με τα εδώ τσιράκια τους, τον πρώτο κυβερνήτη μας Ι. Καποδίστρια που είχε δημιουργήσει μια αμιγώς Ελληνική τράπεζα με την ονομασία Εθνική Χρηματιστική.

Στο σήμερα η παρακρατική αυτή συνέχεια, αποτυπώνεται όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται στον νόμο 4389/27-5-2016 που οι βουλευτές όλων των κομμάτων έδωσαν το δικαίωμα να συσταθεί η ΑΑΔΕ με την κατάργηση της υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων!!! θα μου πείτε ε και; Και όμως η ανάγνωση μόνο των πρώτων άρθρων αρκεί να κατανοήσει ο καθένας μας ότι η παραχώρηση δικαιώματος είσπραξης έγινε σε κάτι άννομο και δεν το λέει καμία συνομωσιολογική πρακτική. Το αναφέρει ρητά το άρθρο 1 η ΑΑΔΕ δημιουργήθηκε ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ !!!!

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΚΟΠΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Άρθρο 1

Σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Σκοπός

1. Συνιστάται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (στο εξής η «Αρχή»), με σκοπό τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων, που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της.

2. Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές

Άρθρο 5 Σχέσεις με τον Υπουργό Οικονομικών και λοιπούς κυβερνητικούς φορείς

1. Η Αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο !!!ή εποπτεία από τον Υπουργό Οικονομικών!!!

Και τελικά εμείς για ποιό λόγο τους ψηφίζουμε; όταν αυτοί ψήφισαν την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και στην θέση της έφτιαξαν Αρχή χωρίς να μπορούν να την ελένξουν, είναι η δεν είναι εξωφρενικό; ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση να μη έχει τον έλεγχο των δημοσίων εσόδων ούτε την εποπτεία , τότε πως ασκεί την δημοσιονομική πολιτική;

Τότε ποιοί είναι αυτοί που μας κυβερνούν; ποιοί είναι αυτοί που παραχώρησαν το δικαίωμα στην ΑΑΔΕ να απολαμβάνουν ανεξαρτησία και ατιμωρησία;

Ποιοί είναι αυτοί; που μάς έβαλαν την ΑΑΔΕ ως χωροφύλακα και μάλιστα παλαιάς κοπής να κυνηγάει ανθρώπους του μεροκάματου που προσπαθούν να επιβιώσουν  και να αφήνουν τους κλέφτες προστατεύοντας τους λωποδύτες τραπεζίτες.

Σε αυτά τα ερωτήματα την απάντηση πρέπει να την δώσει ο ίδιος ο Πολίτης χωρίς να προσπερνά τα καίρια ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα τον βίο του, την ίδια την ζωή του.

Επιβεβαίωση  του ρητού που λέει, αν θέλεις να κρύψεις κάτι, κρύψτο μπροστά στα μάτια του, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει  εδώ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *