Η δικαιοσύνη βλέπει μόνο fund-ασματα και πουθενά πολίτες. (video)

Γράφει ο Γιώργος Ταγκούλης

Ξεπερνάει τα όρια και τις αντοχές των πολιτών η υπ’ αριθμ. 1/2025 γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Άρ.Πάγου, Β. Φλωρίδη που συναινεί με το πιο επαίσχυντο τρόπο στη γρήγορη αρπαγή της περιουσίας των οφειλετών από τα FUNDS και τις τράπεζες, είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος.


Η νέα αυτή γνωμοδότηση μας λέει ότι δεν θα απαιτείται μετά τη πρώτη ημέρα η επίδοση της κατασχετήριας έκθεσης στον ίδιο τον οφειλέτη, δλδ μόνο αν σε βρει ο δικαστικός επιμελητής την ίδια ημέρα και αν δεν σε βρει μετά μπορεί να γίνει κατάσχεση και να πλειστηριάζονται οι περιουσίες χωρίς καν να το γνωρίζει ο οφειλέτης, έρχεται και αντικρούει το άρθρο 995 τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που απαιτούσε τον δικαστικό επιμελητή να επιδίδει την κατασχετήρια έκθεση προσωπικά και μόνο στον ίδιο τον οφειλέτη. Ούτε σε σύνοικο ούτε με θυροκόλληση.

Έτσι δίνει το δικαίωμα στις τράπεζες, που έλαβαν 233 δις Ευρώ με τις εγγυήσεις του δημοσίου, δηλαδή ευεργέτες που με τη σειρά τους μεταβίβασαν τα χρέη στα FUNDS με 5% – 7% του κεφαλαίου και με ελάχιστο κεφάλαιο ίδρυσης, που οι έδρες τους βρίσκονται στο εξωτερικό λειτουργώντας ως FUND-άσματα, παρακάμπτοντας τον ίδιο τον οφειλέτη με σκοπό να αρπάξουν τις περιουσίες στο άψε σβήσε, αγνοώντας και ξεφτιλίζοντας τον ίδιο τον άνθρωπο και το κράτος δικαίου.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος διοικεί και ποιος νομοθετεί σε αυτή τη χώρα; Μήπως οι μηχανισμοί του κράτους εκτελούν φτιάχνοντας το νομικό πλαίσιο στα μέτρα των τραπεζών; Τότε ποιος ο λόγος να βγει η νομολογία αυτή; Που αφήνει απροστάτευτο τον ευεργέτη τους και έρμαιο τον οφειλέτη στις ορέξεις των αδηφάγων κορακιών;

Είδαμε καμία απόφαση, καμιά νομολογία, καμία παρέμβαση του Άρ. Πάγου ουσιώδη η οποία να είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ή είναι υπέρ των ντόπιων και  ξένων ιδιωτικών συμφερόντων;

Είδαμε καμιά νομολογία για την αμετάκλητη παράδοση και άνευ όρων όλων των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας που αναγράφει το μνημόνιο, που αυτό από μόνο του δηλώνει την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας; Όχι βέβαια. ΕΓΚΛΗΜΑ!

Είδαμε καμία παρέμβαση για το ΕΓΚΛΗΜΑ με την απώλεια 57 ψυχών στα Τέμπη; Όχι βέβαια.. Ή αν θέλετε το μόνο που είδαμε είναι η παραπομπή στην εκκλησία! Ή μήπως είδαμε να ενεργεί στα αμέτρητα σκάνδαλα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας όπως στα εξοπλιστικά, στη λίστα Λαγκάρντ, στη siemens, νοβάρτις κ.α.; Είδαμε ποτέ να ενεργεί ως κράτος δικαίου ή να προασπίζεται και να υπερασπίζεται ένα κράτος αδίκου που όλοι μας το ζούμε στο πετσί μας;

Εν κατακλείδι μια που μιλάμε για νομολογίες και δίκαιο, μπορεί το κάθε υπηρεσιακό όργανο που τους δίνεται η δυνατότητα, να ανατρέπει τα ισχύοντα ως τώρα που ούτως η άλλως είναι ελλιπή; Και αν ναι με ποια σταθερά, με ποια βάση, με ποια η με ποιες αξίες; Με ποια η με ποιες αρχές; Ώστε να διαχειρίζεται για να διασφαλίζει το δίκαιο στη Πολιτεία;

Το 2015 ο Αρτέμης Σώρρας πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις πρωτοστάτησε και εμφάνισε το καταστατικό λειτουργίας του οργανισμού στον Αρ. Πάγο, από το οποίο πηγάζουν μόνο αλήθειες, καθώς και τον άξονα ενός αξιακού συστήματος από όπου θα απορρέουν δίκαιοι νόμοι για μια πραγματική Ελληνική Πολιτεία. Ο νομοθέτης θα είναι ο εκλεκτός και ο άριστος στα καθήκοντά του, θα αναγνωρίζεται  από το σύνολο των πολιτών, θα νομοθετεί ΔΙΚΑΙΑ για το όλον χωρίς ανισότητες και θα είναι πάντα ελεγχόμενος από τον ίδιο το πολίτη για τη πλήρη ευθυγράμμιση του και τη ταύτιση στην αλήθεια του δικαίου. 

Για να γίνει όμως αυτό και αν θέλουμε όλοι μας να είμαστε δίκαιοι, χρειάζεται την ένωση όλων μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε ότι είμαστε ενεργοί πραγματικοί πολίτες και στις πράξεις. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *