Το εμπάργκο και οι μπίζνες τών Γερμανών στην Ρωσία.

Γράφει ο Γιώργος Ταγκούλης

Ήταν Φεβρουάριος του 2022 όταν άρχισε ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και σε μία εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τρίτων χωρών, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης βιάστηκε  να πάρει το μέρος  της Ουκρανίας. Έβαλε σε περιπέτειες την χώρα μας με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να ενημερώσει κανένα, παρακάμπτοντας και το υπουργείο εξωτερικών, λές και είναι τσιφλίκι του η χώρα μας. 


Αποφάσισε να στείλει πολεμικό υλικό προς την Ουκρανία και η επιλογή του αυτή μάς ενέπλεξε σε ένα πόλεμο με παγκόσμιες προεκτάσεις και άφησε εκτεθειμένη την εκεί  Ελληνική ομογένεια με 200.000 Ελληνικό πληθυσμό στην Μαριούπολη.

Που και σε ποιες δυνάμεις στηρίχτηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί για να κάνει αυτή την επιλογή; Πάντως όπως έδειξε η μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης δείχνει δουλοπρέπεια για ό,τι μας ζητούν οι εταίροι μας όσον αφορά την οικονομία μας   αλλά υπερβολικό ζήλο σε κάτι που δεν μας αφορά και το μόνο που δεν εξυπηρετεί είναι τα Ελληνικά συμφέροντα. 

 Επειδή έχουμε “περίσσεια” λεφτά για άλλους  και επειδή έχουμε και πλεονάζοντα στρατιωτικό εξοπλισμό ο Κ. Μητσοτάκης με μεγάλη ευκολία αποφάσισε  να τα προσφέρει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τού ινστιτούτου για την παγκόσμια οικονομία στο Κίελο τής Γερμανίας η Ελλάδα  συγκαταλέγεται μέσα στους μεγαλύτερους προμηθευτές, δεσμεύοντας κεφάλαια 260 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε σε σκληρή γλώσσα και πρωτοστάτησε στην Ε.Ε. και ζήτησε στο να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις για να πλήξει την Ρωσία, κάτι όμως που γύρισε μπούμερανγκ σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες με την κατακόρυφη άνοδο τών  τιμών στα τρόφιμα, στην ενέργεια κ.α.

Ένας πόλεμος πάντα έχει συνέπειες, έχει απώλειες που φέρνει οδυνηρές καταστάσεις στους ανθρώπους όπως και έγινε και στον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης οι οποίοι  έχασαν την ζωή, τις περιουσίες και  καταστράφηκαν τα σπίτια τους.

Και αναφέρομαι στην Μαριούπολη Ουκρανίας, τωρινά  κατεχόμενη από την Ρωσία, η οποία  ανοικοδομείται από τους Γερμανούς εταίρους μας στην Ε.Ε. που συναποφάσισε για την επιβολή του εμπάργκο! Με την συμμετοχή 2 τουλάχιστον εταιρειών της, την knauf  και την WKB Systems όπως ανάδειξε και ανέφερε έρευνα του τηλεοπτικού Γερμανικού καναλιού ARD.

Έτσι βλέπουμε να κάνουν τις υπέροχες μπίζνες και να κερδίζουν από το σπάσιμο του εμπάργκο οι Γερμανικές εταιρείες αλλά και  Έλληνες εφοπλιστές Μαρινάκης Βαρδινογιάννης Αλαφούζος μεταφέροντας Ρωσικά καύσιμα όπως έχουν αναφερθεί προηγούμενες  δημοσιεύσεις.

Την εσωτερική πολιτική την ζούμε και την βλέπουμε, την εξωτερική πολιτική επίσης, που περισσότερο μας δυσφημεί. Έπρεπε να μάς διαφημίζει να εξυπηρετεί  και να προασπίζει το Εθνικό συμφέρον, και όχι τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *