Διέλυσαν τις μητέρες, η Σακελλαροπούλου τις κατηγορεί με θράσος.(video)

Γράφει η Γεωργία Παπακώστα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε με θράσος στις μητέρες και  για το πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Στις δηλώσεις της με αφορμή την δολοφονία της νεαρής Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έριξε στις μητέρες τις ευθύνες για τα τραγικά και αποτροπιαστικά φαινόμενα που συμβαίνουν. Είναι λυπηρό για την κοινωνία μας να γίνεται αποδέκτης τέτοιων δηλώσεων, και δη από την πρόεδρο της χώρας μας, η οποία ρίχνει ευθύνες στην πολύπαθη ελληνική οικογένεια αλλά και στην εκπαίδευση της πολιτείας. Μιας πολιτείας όμως που η ίδια ηγείται και που το κομματικοπολιτικό κύκλωμα, στο οποίο και η ίδια ανήκει, καταστρέφει  εδώ και δεκαετίες.


Καθημερινά βιώνουμε την τρομοκρατία γύρω μας, καθώς τα πάντα στην ελληνική οικονομία και στην παιδεία είναι διαλυμένα. Αναρωτιόμαστε πού είναι το κράτος με τους μηχανισμούς  οργάνωσης στον τομέα της παιδείας και της δίκαιης εκπαίδευσης. Υπάρχει αλήθεια ένα κράτος με θεμέλια να γαλουχήσει τα παιδιά – τους αυριανούς πολίτες μας –  με αξίες και αρχές;  Πολλά είναι  τα ερωτηματικά  το γιατί να βιώνουμε χιλιάδες προβλήματα στην χώρα μας  και κανένα κομματικό σύστημα δεν έχει επιφέρει πραγματικές λύσεις και φυσικά δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή σε κανέναν τομέα.

Στην χώρα μας φτάσαμε στο σημείο να έχει σχεδόν εκμηδενιστεί η σημαντικότητα της μητέρας, που στην πραγματικότητα σήμερα η γυναίκα έχει επωμιστεί μεγάλο αριθμό ρόλων για να ανταπεξέλθει η οικογένειά της. Το κράτος δεν υπάρχει στο πουθενά χωρίς ίχνος υποστήριξης προς αυτήν. Πραγματικά είναι λυπηρό η σημερινή πολιτεία να αδιαφορεί για την ανατροφή των παιδιών της και να μην υπολογίζει τον σπουδαίο  ρόλο της  μητέρας. Αντιθέτως οι κομματικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν μνημόνια τα οποία έπληξαν πολλαπλά την μητρότητα και αυτό αποτυπώνεται σκληρά στην δημογραφική κατάρρευση των τελευταίων ετών.

Δυστυχώς αυξάνεται καθημερινά το βάρος των υποχρεώσεων που αντιμετωπίζει η ελληνίδα μητέρα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όπου  δεν έχει την δύναμη και τον χρόνο ώστε να πάρει την απόφαση  να επιτελέσει τον ρόλο της δημιουργίας φέρνοντας έναν νέο άνθρωπο. Είναι συντριπτικά τα ποσοστά υπογεννητικότητας στην χώρα μας και οι στατιστικές το αποδεικνύουν. Το κράτος είναι εχθρός και όχι σύμμαχος δίπλα στην μητέρα.

Έτσι η γυναίκα μητέρα είναι απούσα για να καλύψει τις φυσιολογικές ανάγκες του παιδιού της, ιδιαιτέρως τα πρώτα χρόνια της ανατροφής του, όπου χρειάζεται να αφιερώσει αρκετό χρόνο μαζί του. Οι εργασιακές τις υποχρεώσεις είναι απαιτητικές καθώς τα προβλήματα επιβίωσης πολλαπλασιάζονται και την καθιστούν ανήμπορη  να ανταπεξέλθει στις  καθημερινές ανάγκες της οικογένειας.  

Η «Ελλήνων Συνέλευσις» δεσμεύεται με τις προγραμματικές δηλώσεις να δημιουργήσει μια Ελλήνων Πολιτεία με πλήρη και ολοκληρωμένη παιδεία. Σκοπός της είναι να δημιουργηθεί η υλικοτεχνική δομή με τα χρηματικά κεφάλαια που ήδη έχουν δομηθεί και θα είναι υποχρέωση της πολιτείας το άρτιο χτίσιμο του πνεύματος και του σώματος των Ελληνόπαιδων.

Η Πολιτεία οφείλει πρωτίστως να σέβεται τον εαυτό της και όταν συμβαίνει αυτό μπορεί κατ’ επέκταση να σέβεται όλους τους άλλους. Όταν η Πολιτεία δε σέβεται τον εαυτό της δε μπορεί να απαιτήσει σεβασμό από τους Πολίτες. Παράγει άδικο στηρίζοντας μόνο μία ολιγαρχία και όχι το σύνολο των Πολιτών.

Σήμερα είναι ανάγκη να ανατρέψουμε την γενοκτονία και να αποκατασταθούν οι γυναίκες μητέρες που θα αναγνωρίζονται ως αυτοδύναμες, αυτόνομες και ανεξάρτητες μέσα στην κοινωνία. Για τις μητέρες που αφιερώνονται στην ανατροφή των παιδιών τους θα παρέχεται πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική μέριμνα από την Πολιτεία.

Από την πρώτη μέρα που καθίσταται έγκυος με Ελλάνιο Γόνο, η Πολιτεία αναλαμβάνει όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης, γέννησης και ανατροφής του. Η Πολιτεία θα αποκαταστήσει όλες τις μητέρες όταν χρειαστεί να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία για τα χρόνια που απήχαν. Η αποκατάσταση και η εξασφάλιση των γυναικών μητέρων και των απογόνων μας είναι ιερό καθήκον μας.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *