Γράφει ο Ξενοφώντας Κανελλόπουλος
Την περασμένη εβδομάδα κατέρρευσαν τα συστήματα της Microsoft παγκοσμίως με επιπτώσεις στη λειτουργία των χρηματιστηρίων, τραπεζικών ιδρυμάτων, ΜΜΕ, αεροπορικών εταιρειών και άλλων κλάδων.
Προκλήθηκε ένα παγκόσμιο χάος των πληροφοριακών συστημάτων όπως και παλαιότερα επηρεάζοντας τις επαγγελματικές αλλά και τις καθημερινές δραστηριότητες εκατομμυρίων ανθρώπων σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.
Οι πολίτες αναρωτιούνται αν πρόκειται για κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή αν είναι μια σκόπιμη δοκιμή των πολυεθνικών για να δουν πώς θα αντιδράσουν οι χώρες, τα συστήματα, οι άνθρωποι. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις διαπιστώνουμε την ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση των ανθρώπων από την ψηφιακή τεχνολογία που επιβάλλεται από τις κυβερνήσεις των κρατών καθώς η ίδια η πολιτεία σε όλες τις υπηρεσίες μας υποχρεώνει να είμαστε εξαρτημένοι τόσο από το διαδίκτυο όσο και από τις ηλεκτρονικές συσκευές, περιορίζοντας τις ελευθερίες των επιλογών μας με απειλή χρηματικών ποινών.
Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για την ανθρωπότητα σε ένα από τα στάδια των πιο ύπουλων σκοτεινών σχεδίων των επικυρίαρχων με όπλα τους τη νέα ψηφιακή τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, τη γενετική μηχανική και συνεργάτες τις πολυεθνικές, τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις με τα κόμματα τους, τα ΜΜΕξαπάτησης, με τους αργυρώνητους επιστήμονες δήθεν “ειδικούς” να πειραματίζονται στον αφανισμό του βίου των ανθρώπων και της ίδιας της ζωής.
Μας δοκιμάζουν για να προβούν στο επόμενο στάδιο προς ολοκλήρωση του τελικού τους σχεδίου στον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων (παγκόσμια δικτατορία). Προκαλούν και δημιουργούν πάντα το πρόβλημα προσφέροντας τη λύση που έχουν ήδη προετοιμάσει.
Η ψηφιοποίηση των πάντων και η συσσώρευση τεράστιου όγκου δεδομένων στα χέρια πολυεθνικών εταιρειών τους δίνει τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να διαγράφουν – μπλοκάρουν – στοχοποιούν ανθρώπους, επιχειρήσεις, οικονομία, ολόκληρα κράτη.
Αν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα συμβεί με μεγαλύτερη διάρκεια, ίσως και μη αναστρέψιμο ή ακόμα και εσκεμμένο, τι θα σήμαινε αυτό για τον απλό πολίτη; Θα διασφάλιζε η πολιτεία τα χρήματα, την τροφή, την υγεία, τις μετακινήσεις του ή θα τον περιόριζε να ζει σε μια αχρήματη κοινωνία (κρυπτο- point system) έξυπνες πόλεις των 15 λεπτών (φυλακές χωρίς σίδερα) στον απόλυτο έλεγχο και να την αποδέχεται θεωρώντας ότι διευκολύνει την καθημερινότητά του και διαχειρίζεται καλύτερα το χρόνο του προτείνοντας του να επιλέξει μεταξύ μιας πλαστικής μπριζόλας ή ένα πιάτο έντομα για τη σίτιση του; (Εδώ γελάμε αλλά είναι πάρα πολύ σοβαρά τα πράγματα)
Μήπως τελικά η όλο και αυξανόμενη εξάρτηση και χρήση της τεχνολογίας σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του πολίτη να μην είναι και ό,τι καλύτερο;
Σε μια ανθρωποκεντρική πολιτεία οι επιστήμες και η εξέλιξη της τεχνολογίας θα αναπτύσσονται – λειτουργούν προς όφελος της ευημερίας των πολιτών και όχι οι άνθρωποι να είναι υποχείρια με τα ψηφιακά τους προφίλ στα σκλαβοπάζαρα των πολυεθνικών.
Σχεδόν όλος ο πλανήτης περιμένει εμάς τους Έλληνες και το ξέρουν ότι μόνο εμείς μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το χάος, το έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν με την ένωσή μας ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!