Γράφει ο Γιώργος Καπετανάκης
Περιμέναμε χιλιάδες χρονιά, και τώρα επιτέλους ήρθε η ώρα να απολαύσουμε ένα υπέρτατο προϊόν της τεχνολογίας, που θα λύσει το τεράστιο πρόβλημα της σίτισης των ανθρώπων και την συνέχιση της ζωής στη γη. Αντικαθιστώντας τα βρώμικα ζώα που μολύνουν και προξενούν ασφυκτικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Μάλλον εδώ ο δημιουργός δεν τα πήγε και τόσο καλά με τους υπολογισμούς του, γι’ αυτό και πήραμε την πρωτοβουλία και αναλαμβάνουμε εμείς.
Αυτή η ιδέα με το τεχνητό κρέας, ήταν ΑΝΑΓΚΗ του συνόλου; Ή κάποιων ανώνυμων και αόρατων προς εμάς ανθρώπων, που στόχο και σκοπό έχουν αλλότρια συμφέροντα επικυριαρχίας; Η ανάγκη είναι του συνόλου και κανενός υπανθρώπου που αποφασίζει να αλλάξει τα πράγματα μονομερώς εναντίον των ανθρώπων είτε αυτό αφορά μια χώρα, μία ήπειρο ή τον πλανήτη ολόκληρο. Στο βιβλίο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, αναλύεται η έννοια της ανάγκης που για να πραγματοποιηθεί αυτή η ανάγκη, πρέπει να γίνει ανάγκη όλων. → Kosmotheasi.com
Αφού μας γέμισαν το νου με διάφορα σκουπίδια, σειρά έχει τώρα το στομάχι μας. Δεν ξεκινούν τώρα να μας αλλάξουν την τροφή, απλώς τώρα το πάνε σε άλλο επίπεδο. Μόλυναν και μετάλλαξαν την διατροφή μας, την γέμισαν στοιχεία που δεν έπρεπε να υπάρχουν μέσα. Ότι υπάρχει στα ράφια και ότι κρέμεται στο τσιγκέλι είναι φτιαγμένο με αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες που μας έκαναν υπέρβαρους, καταναλώνουμε συντηρητικά με εκατοντάδες κωδικούς (Ε) που παράγουν πλήθος ασθενειών και μας σκοτώνουν σε βάθος χρόνου.
Έντομα σε μορφή σκόνης ως ενισχυτικό γεύσης και χρώματος στα περισσότερα καταναλωτικά προϊόντα, καθώς και γενετικά τροποποιημένα φυτά και ζώα. Και τώρα, πάντα για το δικό μας καλό, το συνθετικό τεχνικά κατασκευασμένο σε εργαστήριο κρέας. Αν κάποιος μας έλεγε πριν κάποια χρόνια ότι θα μπορούσαμε να παράξουμε κρέας εκτρεφόμενου ζώου αλλά χωρίς την φυσιολογική συμμετοχή του ζώου ή θα γελούσαμε ή θα τον λέγαμε τρελό.
Τι είναι όμως αυτό το τεχνητό κρέας; Το συνθετικό ή τεχνητό κρέας είναι ένα προϊόν της σύγχρονης τεχνοτροπίας που δημιουργείται στο εργαστήριο από ζωικά βλαστοκύτταρα, που εξάγονται από τον μηρό του ζώου και πολλαπλασιάζονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Το κρέας αυτό μετα την ολοκλήρωση του δεν περιέχει κόκαλα και γευστικά μοιάζει με το πραγματικό, σαν να λέμε MATRIX.
Χρησιμοποιούμε την επιστήμη και την τεχνολογία για να αντιγράψουμε την φύση.
Μας έχουν ζαλίσει με την κλιματική αλλαγή και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τόση έκταση καλλιεργούμε για τον άνθρωπο, τόση για την κτηνοτροφία, τόσο μεθάνιο παράγουν οι αγελάδες με το ρέψιμο, τόση αμόνια παράγεται με τα ούρα τους, είναι υπεύθυνες οι αγελάδες για την όξινη βροχή και χιλιάδες άλλα. Τώρα τα ανακαλύψατε κύριοι επιστήμονες; Και γιατί τώρα; Θέλετε να μας πάρετε ακόμα και την κότα από την αυλή, να γίνουμε τελείως εξαρτώμενοι από τις εταιρίες τροφίμων και τα super markets για να ζήσουμε; Όποιος ελέγχει την τροφή ελέγχει και την μάζα. Νηστικός μαθαίνει ο ελέφαντας να κάνει τούμπες και να υπακούει τον εκπαιδευτή του.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία έχουν δημιουργήσει μια επισιτιστική κρίση όπως μας είπαν. Έτσι τώρα κάποιοι έχουν τις λύσεις.
Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat που φτιάχνει συνθετικό κρέας, πρόσφατα κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγωγέα Giraudi Meats με έδρα την Ιταλία. Το καλύτερο όμως είναι, όπως αναφέρει το REUTERS (το δεύτερο ειδησεογραφικό κανάλι στον κόσμο), ότι το συνθετικό αυτό κρέας, θα κυκλοφορήσει σε εστιατόρια και κρεοπωλεία στην Γαλλία, στην συνέχεια στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Σουηδία και έπειτα σε άλλες χώρες.
Στην χώρα μας τα τηλεοπτικά κανάλια ξεκίνησαν έμμεση διαφήμιση για το τεχνητό κρέας. Συγκεκριμένα, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή βρέθηκε ο καθηγητής ποιότητας τροφίμων κ. Ι. Τσακνής, λέγοντας πως η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού, επιβάλλει να τρώμε τεχνητό κρέας αλλά και έντομα. Έθεσε μάλιστα και ένα ερώτημα: Τώρα είμαστε 8 δις και το 2050 θα φτάσουμε τα 10 δις. Πως θα θρέψουμε τόσο κόσμο;
Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:
Πάμε να δούμε τι λένε οι επιστήμονες, έρευνα τους αποδεικνύει πως το καλλιεργημένο κρέας σε εργαστήριο, επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον από το φυσικό κρέας. Έρευνες του πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια, αντιπαρέβαλλαν τα δύο διαφορετικά κρέατα και διαπίστωσαν ότι το τεχνητό είναι ως και 25 φορές πιο επιβλαβές για το περιβάλλον. Σε αυτό συντελεί όπως μας λένε ο ζωμός, το υγρό που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια των ζωικών κυττάρων, που έχει μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα, επειδή περιέχει συστατικά όπως σάκχαρα, αυξητικούς παράγοντες, άλατα, αμινοξέα και βιταμίνες που το κάθε ένα έχει ενεργειακό κόστος.
Η δημιουργία τεχνητού κρέατος σε συνθήκες εργαστηρίου υπόσχεται μια ηθική αλλά και οικολογική επανάσταση αφού δεν θα χρειάζεται να σκοτώνουμε ζώα.
Ηθικό είναι να αφήσουμε την φύση να παίξει το ρόλο της. Είναι ανήθικο να παρεμβαίνουμε στην φύση και στους νόμους της φυσικής, αλλάζοντας τους κώδικες της φυσιολογίας μας και του περιβάλλοντος μας. Ο άνθρωπος δεν βγήκε ποτέ κερδισμένος από αυτές τις παρεμβάσεις αλλοίωσης της φύσης κάθε άλλο, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ.