Γράφει ο Κυριάκος Λιακούλης
Η αρίθμηση του χρόνου, ήταν ένα ζήτημα που απασχόλησε πάρα πολλούς ανθρώπους, από την αρχαιότητα ακόμη.
Άρχοντες, αυτοκράτορες, ιερατεία, ασχολήθηκαν με τη κατασκευή ημερολογίων, τα οποία θα μετρούσαν το χρόνο. Έτσι άλλα ημερολόγια κατασκευάστηκαν με βάση τις εμφανίσεις της σελήνης ( σεληνιακοί μήνες), και άλλα με βάση τον ηλιακό χρόνο. Αποτέλεσμα ήταν, να μην τους βγαίνουν οι αριθμοί, και έτσι άλλοτε πρόσθεταν εμβόλιμους μήνες, και άλλοτε αφαιρούσαν ημέρες. Σε κάθε περίπτωση αυτό που επικρατούσε, ήταν ένα χάος.
Αν ρίξουμε τώρα μια ματιά στις “πρωτοχρονιές” ανά το κόσμο, θα δούμε ότι: Η μουσουλμανική πρωτοχρονιά, έχει ως σημείο αρχής την 16η Ιουλίου του 622 μ.χ ( ημέρα αναχώρησης του Μωάμεθ από τη Μέκκα προς τη Μεδίνα, προκειμένου να γλυτώσει από μια συνωμοσία εναντίον του, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια), ενώ το ημερολόγιό τους είναι 354 ημερών.
Στο κινέζικο ημερολόγιο, έχουμε 353 έως 355 ημέρες στο κανονικό έτος, ενώ στο δίσεκτο έτος, έχουμε από 383 έως 385 ημέρες.
Το ιαπωνικό ημερολόγιο, παλαιότερα χωρίζονταν σε 24 δεκαπενθήμερες περιόδους, δηλαδή 24 Χ 15 = 360 ημέρες.
Σήμερα οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το γρηγοριανό ημερολόγιο, το οποίο δημιούργησε ο πάπας Γρηγόριος ο 13ος, και το οποίο καθιερώθηκε το 1582. Το γρηγοριανό ημερολόγιο, αντικατέστησε το Ιουλιανό ημερολόγιο, που είχε δημιουργήσει ο Έλληνας αστρονόμος, μαθηματικός, και φιλόσοφος Σωσιγένης ο Αλεξανδρινός, κατ’ εντολή του Ιούλιου Καίσαρα το 45 π.χ. Το Ιουλιανό ημερολόγιο θα είχε 12 μήνες, και θα βασιζόταν σε μια πλήρη περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, με τρεις κύκλους των 365 ημερών, και έναν τέταρτο των 366 ημερών. Ως πρώτη ημέρα αρχής του ημερολογίου, είχαν ορίσει την 1η Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης της θητείας των υπάτων, και των πραιτόρων. Η ημερομηνία αυτή της 1ης Ιανουαρίου, τηρείται μέχρι και σήμερα.
Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, η γη κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον ήλιο, διαγράφοντας έναν κύκλο. Ο κύκλος πάλι έχει 360 μοίρες. Άρα η κάθε μέρα, αντιστοιχεί σε μια μοίρα. Από την άλλη πάλι, ένας κύκλος έχει άπειρες αρχές. Ποιο σημείο λοιπόν θα έπρεπε να επιλεγεί ως αρχή; Σίγουρα θα πρέπει να επιλεγεί το σημείο που αρχίζει ο δημιουργός του κύκλου, να σχηματίζει το κύκλο. Και αυτό το σημείο θα πρέπει ( μιας και αναφερόμαστε στο πλανήτη) να σχετίζεται με κάποιο πλανητικό φαινόμενο, το οποίο θα γίνεται αντιληπτό ταυτόχρονα σε όλο το πλανήτη.
Το φαινόμενο λοιπόν που συμβαίνει ταυτόχρονα σε όλο τον πλανήτη, δεν είναι άλλο από την επιτολή του Σειρίου. Γιατί, κατά την επιτολή του Σειρίου, έχουμε ευθυγράμμιση Γης, Ήλιου, και Σειρίου, και ταυτόχρονη ανατολή, Ήλιου και Σειρίου. Κατά την διάρκεια τώρα της επιτολής, η οποία διαρκεί μερικά λεπτά, τα νερά όλων των θαλασσών και των ωκεανών του πλανήτη μας, χάνουν ένα μεγάλο μέρος της αλατότητας τους, και γίνονται υφάλμυρα.
Η ημέρα λοιπόν που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, ( το οποίο για το 2024 ήταν στις 31 Ιουλίου), ορίζεται ως η αρχή του χρόνου, δηλαδή είναι η Ελλάνια πρωτοχρονιά.
Ο πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις, κύριος ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, μέσα από το ιερό Ελλάνιο κείμενο της ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΄΄ ΓΈΝΝΗΣΗ ΑΝΘΡΏΠΟΥ – ΕΛΛΗΝ ΓΕΝΑΘΛΟ΄΄ αποδεικνύει τη πραγματική αληθινή χρονολόγηση των 13 μηνών, ( 12 μήνες επί 27 ημέρες, και ο 13ος μήνας που είναι ο πρώτος του νέου χρονόκυκλου, με 36 ημέρες. ΣΎΝΟΛΟ 360 ΗΜΈΡΕΣ – ΜΟΙΡΕΣ).
https://www.aitherikigrafi.gr/gennisi-anthropoy-ellin-genathlo
Είναι καθήκον όλων, να μελετήσουν τα Ιερά Ελλάνια Κείμενα, που πρώτος έγραψε, χάραξε, και γείωσε ο πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις κύριος ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ. Μια γνώση που δόθηκε στους ανθρώπους από τον ΑΡΤΈΜΗ ΣΏΡΡΑ, με άπειρη μεγαλοπρέπεια και αρετή. Μια γνώση, η οποία βάζει ένα τέλος στους πειραματισμούς, με τις χρονολογήσεις.
Η πραγματική πρωτοχρονιά λοιπόν, συνέβη στις 31 Ιουλίου του 2024. Η τωρινή, είναι απλά μια τυπογραφική αλλαγή ημερομηνίας.